Site icon IELTS Fever

Your country IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Your country IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer (3) (1)

Your country IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Your country IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Tell me about your country.

Answer:- Well, I belong to India, which is a diverse country. Millions of people are living in it with different religions and cultures. I love my nation.

Question 2:- Where is your country located?

Answer:- Talking about its location, India is located in the continent of Asia.

Question 3:- Which part of your country do most people live in?

Answer:- Well, India has 28 states and the biggest one, Mumbai, is the most populated, whereas the other states such as Delhi, Uttar Pradesh, Punjab also have a huge number of people.

Question 4:- What are the main industries in your country?

Answer:- As per the knowledge that I have, there are various industries in India such as textiles industries, iron and steel, cement, paper, automobiles and many more. One of the industries is located in the area where I live, and that is wollen mill, and it was started at the time of Britishers.

Question 5:- What are some of the good things about living in your country?

Answer:- Honestly speaking, there is an abundance of good things about dwelling in my country. Firstly, the education system is very good in my nation. Moreover, various job opportunities are available there.

Question 6:- What are some of the bad things about living in your country?

Answer:- I don’t think there is anything bad about my country, but yes one thing that I don’t like is the political system of India.

Question 7:- Do you know the history of your country well?

Answer:- Yes, definitely. I know very well about the history of my nation. India got independence in 1947, and many freedom fighters lost their lives at that time.

Question 8:- Which part of your country do you want to live in?

Answer:- Well, in future, I want to live in Chandigarh, which is the capital of Punjab and Haryana, and in my opinion, it is a well-developed city, so that’s why I want to live in it.

Question 9:- What makes you feel proud of your country?

Answer:- Frankly speaking, there are various things that I feel proud of in my country. India is a diverse country having different religions, and each one is equally respected. Moreover, the joint family culture in India is unique, and I love it.

Question 10:- Will you stay in your country in the future?

Answer:- Yes, of course, I will stay in my country in future. Now, I am planning to move abroad for my higher studies but will definitely come back after the completion of my studies.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Exit mobile version