Accommodation & Hometown IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Accommodation & Hometown IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Accommodation & Hometown IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Let’s talk about your hometown. Where is your hometown?

Answer – Well, I live in the northern part of India. I am a city dweller, and my hometown is Rupnagar, which is a district. It’s a beautiful place to live in because it has a lot of public Gardens as well as historic places.

Question 2:- What do you like about it?

Answer – I like the most Its’ big library, which has a lot of books. Usually, researchers, as well as oldsters, also visit this library, and I often go there in the morning as well as in the evening time to acquaint myself with reading stuff.

Question 3:- What do you not like about it?

Answer – I don’t like the traffic congestion in my city. It remains all the time occupied by the vendors, motorists, and to name but a few. I usually get late to reach any other place due to these traffic problems.

Question 4:- How important is your hometown to you?

Answer – Well, my hometown is very important for me. It is my birthplace, and I have been nourished here by my parents. Moreover, I have spent many years there. I have good memories attached to it. So it’s very important for me.

Question 5:- Do you think you will continue to live in your hometown?

Answer – Well, of course, it’s a good place to live in, and every facility is available there. But, as we know, that future is unpredictable. So in the foreseeable future, if I migrate overseas, then I would like to come there to spend my free time there.

Question 6:- Let’s move on to talk about accommodation. Tell me about the kind of accommodation you live in?

Answer – I live in a house. It’s big enough to live with a joint family. Moreover, it has a big garden in its front as well as a spacious terrace, where I have cultivated many vegetables. I have a beautiful room on the terrace, which has a window, and through it, I see sunrise and sunset.

Question 7:- Does the place you live in have many amenities?

Answer – Yes it is a modern house, and it has all the facilities like a terrace, a garden and a garage to park my car. The supermarket is very close to my home. So I don’t need to go to other cities to purchase anything.

Question 8:- Is there anything you would like to change about the place you live in?

Answer – Yes, as I mentioned earlier, that people in my city face traffic congestion. So I would like to reduce the traffic in my city. There must be other ways so that traffic can be diverted and people can not face traffic jams. Moreover, there must be a safe for the pedestrians so that everybody can walk freely on the road.

Question 9:- Do you plan to live there for a long time?

Answer – Right now, I don’t plan to live there for a long time because I have made up my mind to migrate overseas, and I hope for its fulfilment. In addition, after settling abroad, then I would like to spend my holidays at this place.

Also, Read Fruits and Vegetables IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates and the latest news.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top