Accommodation & Weather IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

 Accommodation & Weather IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Accommodation & Weather IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you live in a house or a flat?

Answer – Well, I live in a house, and it is spacious enough. It has a big garden as well as a garage to park my car.

Question 2:- Is it a big place?

Answer – Yes, it’s big enough as I earlier mentioned and I have planted many vegetable plants as well as flower plants, and on the other side of my courtyard I have made a small kitchen garden Where we all family members spend our free time, and in the winter season, we enjoy the sunshine.

Question 3:- How long have you lived there?

Answer – Well, we still live there, and it has been ten years, and in future, I believe, if I migrate overseas, then I will come back to spend my vacations here.

Question 4:- What do you like about living there?

Answer – I love the local market, which is quite close to my home as well as in front of my home there is a gym as well as a public park on the opposite side of the gym. So I don’t need to go too far to work out because if I want to do a morning walk as well as an evening walk, then the park is the best place and to do some sort of exercise, the gym is beneficial for me.

Question 5:- Is there a garden in the place you live in?

Answer – Yes, there is a big garden, and I have cultivated many kinds of plants, flowers as well as fruits. It is spacious enough, and in the summer season, when there is a power cut, then we all members usually sit under the shadow of the trees, and it really relieves us from the scorching heat of the sun.

Question 6:- Do you prefer hot weather or cold?

Answer – Well, I prefer cold weather because in cold weather I wear my favourite cardigans as well as get a variety of vegetables to eat. Moreover, eating ice cream in cold weather has an amazing experience.

Question 7:- Tell me about the weather in your country at different times of the year?

Answer – Well, the weather changes quickly. It is not stable. Sometimes, in the winter season, the monsoon comes earlier. Occasionally, there is snowfall, and people enjoy cold weather more than hot weather.

Question 8:- Which time of the year did you enjoy the most when you were a child?

Answer – Well, I enjoyed more on the annual function of my school. When I was in 8th standard at that time, I played a role in a play. I was really happy because it took two weeks to prepare the play and we enjoyed it a lot, so it was really precious.

Question 9:- Do you (usually) pay attention to the weather forecasts?

Answer – Yes, I pay attention to the weather prediction because I can change my route if the weather is harsh, and if the weather is pleasant, then I can plan to go to hilly areas. So I prefer more to weather prediction.

Also Read Some Think that Quality Art Can Be Made by Anyone

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top