Colours IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

colours IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


colours IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- What colour clothes do you like to wear?

Answer:- There are a number of colours are available in the world like pink, blue, black etcetera, but I mostly like to wear pink colour because this is my favourite colour and it always suits my personality. Everyone suggestions me to wear pink colour.

Question 2:- Do people in your country like to wear bright colours?

Answer:- Yes, it these upon age to age group persons. The young generation of my country gives a more preference to bright colours, while old people always like to wear light colours.

Question 3:- What are the differences between men and women’s preferences in colour?

Answer:- There are a number of differences between men and women differences in colour because women have a number of choices to wear many colours and men have a limited number of choices. Women give more preference to wear dark colours mostly when they go outside. However, men always wear light colours.

Question 4:- What kind of clothes do you like to wear?

Answer:- There are many kinds of clothes are available in the world like formal clothes, Punjabi suits and western dresses etcetera. I mostly like to wear Punjabi suits because these give a signal of my culture, and also I look very beautiful after wearing this dress.

Question 5:- What kind of clothes do you never wear?

Answer:- I mentioned earlier that I mostly Iike Punjabi suits but sometimes I give preference to wear dresses also like frock, genes etcetera. But I never like western dresses.

Question 6:- Do you wear the same style of clothes on the weekend and on the weekdays?

Answer:- No, I wear different types of clothes on the weekend and weak days. I wear very simple dresses on the weekdays because weekdays are like a normal day for me. But at the weekend, I always go outside with my friends for enjoying parties. So at that time, I like to wear some special dresses.

Question 7:- Do you wear the same clothes at school/work?

Answer:- No, I never wear the same clothes at school or work. I have special dresses for school which indicates to me that I am a student and when I go to work then I always wear formal dresses which are suitable for me the work.

Question 8:- Did you have any special clothes when you were a child?

Answer:- Yes, definitely, I had a number of clothes when I was a child. But I remember that out of these, and some dresses were special for me which were gifted by my parents at my birthday party.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top