Describe a Company Where You Live that Employs a Lot of People Speaking Cue Card

Describe a company where you live that employs a lot of people. You should say

  • What does it do?
  • How many people does it employ?
  • What kind of people work there?
  • How do you feel about it?

Sample Answer of Describe a Company Where You Live that Employs a Lot of People Speaking Cue Card

Well, there are so many companies where people apply for their greener pastures, some are small-scaled, and some are multinational companies. Here I would like to speak about a company which is very famous, and people love to work there due to its higher wages, flexibility and the name of a company is Verka Milk Plant. It is a government department governed by a department of the cooperative. It was the first milk plant to be set up in North India and the second after Anand in Gujarat, which later became famous for Amul brand of dairy products and if I talk about what kind of work is done there, then I must say that it is famous for selling Milk products. Changing with the times and public needs, now it has undergone a total makeover, expanding its product line from basic products milk to as many as 15 items now to match the palate of the customers. It sells toned milk, sweetened milk, buttermilk, and the Kulfi brand is very famous in every stratum of society. It employs thousands of people as it has a lot of work opportunities such as doing a job in the back office, marketing computer jobs and even a person can apply for a job of a peon and can earn nearly 50,000 a month. Well, I am very inspired by the slogan; when I was going to meet my aunt in Delhi, I saw a few lines at every milk booth, such as if you must drink and drive, then drink milk and drive. So this thing really inspired me more, but I don’t think that people pay attention to their advice, but still many of them really admire their work, and the most important thing is that people get fresh milk without any kind of addition of preservatives as well as chemicals. So this is the company which gives a lot of employment opportunities to the people to work there.

Follow-ups of Describe a Company Where You Live that Employs a Lot of People Speaking Cue Card

Question 1:- Is it easy to find a job in your country?

Answer:- Well, now, due to the economic recession, it is very difficult for people to get a job because people have to compromise to work at lower wages. That is a reason brain drain is there, and people are migrating overseas for the greener pasture.

Question 2:- What should the government do if there is unemployment?

Answer:- Well, the government should create jobs for the people. Moreover, it can also help people by granting them some loans so that they can start their own business and can become independent.

Question 3:- Is a high salary important?

Answer:- Yes, a high salary is very important because people can have a lavish lifestyle. They can buy necessary items at home for the smooth running of their life. They can make trips either outside their country or inside.

Question 4:- Is it ok to do a job you like with a low salary?

Answer:- Certainly, if a person is satisfied with the job, although he is earning very low. It is because people’s satisfaction is most important than the salary. People adjust according to their budgets. I must say what’s the use of higher salary if a person is unsatisfied because the person will be depressed and cannot work productively. So self-satisfaction is more crucial than a high salary.

Question 5:- Are there many big companies in your country?

Answer:- Yes, there are many big companies that are giving employment opportunities to many people, and some companies require no experience, such as in small-scale industries, whereas in MNCs, formal qualifications, as well as experience, is mandatory to get a job.

Question 6:- How can a small company grow big?

Answer:- Well, a small company can grow big with the help of its staff, good planning and good quality products. There are many examples of small companies, which are now big firms, and many of them are Sahara Company. So if employees are dedicated and satisfied with their work culture and give their best at their workplace, then any company can touch the sky before the deadline.

Question 7:- Should big companies donate more to charities?

Answer:- Well, it depends on a budget of a company. Every company is earning a hefty amount then, and I think these must donate maximum to charities. In this way, they can promote their products as well as do Charity work because when any company donates a high amount to charity, then that company remains in LimeLight and people know more about them and purchase the products more to escalate its sales.

Question 8:- Should big companies be punished more seriously if they break the law?

Answer:- Definitely, the law is the same for all and sundry. If the companies commit blunders, then these must be penalized because there are higher chances of putting the life of the common man in danger as well as it is a stigma on the fair name of a country. The addition of preservatives and chemicals in eatable products is a serious offence. So culprit companies must be fined, and the licence should be cancelled.

Question 9:- What are the good things about working for a big company?

Answer:- Well, a good company provides lucrative salaries, flexible working hours and other amenities such as medical insurance, free transport, as well as accommodation. One of the most important things is that it pays attention to the satisfaction of the workers.

Question 10:- What are the differences between big companies and small companies?

Answer:- Well, big companies offer higher salaries more facilities as well as overseas trips, whereas small companies comparatively bigger one, don’t provide similar salaries but the salaries are adequate and switches from one job place to others, is frequently sought.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top