Describe A Person You Know Who Loves To Grow Plants( Vegetables, Fruits, Flowers)

Describe a person you know who loves to grow plants( vegetables, fruits, flowers)

  • Who this person is
  • What does this person grow?
  • Where this person grows them?
  • Why does this person love to grow plants?

Sample Answer of Describe A Person You Know Who Loves To Grow Plants( Vegetables, Fruits, Flowers)

People who grow plants and trees directly contribute to maintaining a clean environment. I vividly remember my grandmother used to love gardening. We had a big house a few years ago which had enough space to grow plants around it.

My grandmother planted much different flora ranging from small household plants to giant trees. The small plants included holy basil, aloe vera, mint and flowers such as roses and lilies. Big trees were of fruits, papaya and pomegranate.

I still remember the taste. They were juicy and sweet. My grandmother never studied anything related to farming, but she knew everything, like which plant required how much water, how to treat them in different seasons, which fertilizer is best and many more.

She told me that she had acquired all these skills from her mother. Today, we don’t have that house, and my grandmother also passed away three years back.

I brought those small household plants to our new apartment, reminding me of my sweet memories with my grandmother. Now, I try to take care of those plants the same as my grandmother did.

Part 3 Questions – Farming

Question 1:- Do people in India like to gift plants?

Answer – Yes, Indians give plants such as bamboo, money plant and flower plants as gifts. It is believed as a symbol of goodwill.

Question 2:- What kind of plants do people like to grow in their homes?

Answer – It depends on how much space they have. Most people in cities now live in apartments, so they prefer small plants such as holy basil, mint, and rose. People who have space plant big trees like papaya and neem.

Question 3:- What are the differences between traditional and modern agriculture?

Answer – To be honest, I have limited knowledge about it, But I think in the traditional era, organic products were used as fertilizer, while today, more chemicals are used. Also, the use of technology was limited in the past. Now every farmer has access to basic technologies.

Question 4:- Do you think farming is important?

Answer – Indeed, it has a crucial role in everyone’s life. It is the source of fruits, vegetables and grains which we use. Without agriculture, nobody can survive.

Question 5:- What do you think of a job of a farmer?

Answer – It is a hard job for me. They have to work in the field every season. Moreover, their work is challenging because it does not only rely on their hard work. Many factors, such as weather, and soil quality, influence their work, and the outcome is not always predictable.

Question 6:- How do people feel when they eat vegetables that they grew on their own?

Answer – Individuals feel excited and jubilant when they can eat something they grow. They also know how much hard work is required to grow something, so they appreciate the efforts of farmers.

Question 7:- Do people like to grow vegetables in your country?

Answer – People in cities have busy work schedules, and also they mostly live in apartments where they can’t grow vegetables, so I think even if they like growing them, it’s not feasible for them to grow vegetables.

Question 8:- Do you think climate change is influencing food production in any way?

Answer – Yes, It has a significant impact, such as now, because of climate change, seasons are not regular as they used to be. Now there is rain in summer as well, which damages many plants grown in summer, decreasing the production and increasing demand for certain crops.

Question 9:- How will technology and scientific improvements affect food production?

Answer – Technology is helpful in agriculture as well. It helps farmers to work fast. Their physical work has been reduced as they incorporated modern machines with farming. Scientific researchers are now helping to reduce the chemicals’ use and focus more on organic production.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top