IELTS Speaking Test Part 1 ( Furniture ) Questions With Answer

IELTS Speaking Test Part 1 ( Furniture ) Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


IELTS Speaking Test Part 1 ( Furniture ) Questions With Answer

Question 1:- Do you have many items of furniture at home? At work?

Answer 1:- Yes, I have numerous items of furniture in my home. Some furniture is quite important and precious, and they are several varieties of furniture already placed in my home.

Answer 2:- And especially in my room, there is an office chair in my friend’s room we have a sofa dining table and a place where we can put up all our stationary

Question 2:- Do you have any wooden furniture?

Answer 1:- Yes, I have some sort of wooden furniture in my home apart from that dining table sofa set Almira and many various items which made up of wooden because the wooden furniture is quite durable, so that’s the reason I installed all the furniture which made from Wooden.

Answer 2:- As I mentioned before, all the furniture which we have in our home is made of wood, and I believe that it is the best way and it will not be damaged in unforeseeable circumstances.

Question 3:- What furniture do you own? Which items do you like?

Answer 1:- There are several varieties of furniture I have in my house first of all sofa set wooden chairs Almira even dining table is quite incredible because all the furniture is an imported from a foreign country and dining table is my first choice because the structure of dining table is quite incredible as mesmerizing because the whole table made from the glass along with wooden side stand.

Answer 2:- I want a bet a coffee table and a laptop table and my laptop table because I spent tend to spend a lot of time minute.

Question 4:- What’s your favourite item of furniture?

Answer 1:- Yes, I already mentioned earlier my favourite furniture is the dining table because the structure of the table is a quite different from the others the top of the table is a meet up from any toughen glass along with six chairs and in the wooden side stand also hold the dining table in the well mannered.

Answer 2:- As I said earlier, I am fond of the laptop table sound of my laptop table because I spend most of my time working on it. It is also an antique piece.

Question 5:- Have you ever received furniture as a gift?

Answer 1:- Yes, last month I got a gift as furniture from my best friend Rahul it was a small study table along with the chair because my friend already knew about my condition and I spend whole the time in the park for a study purpose, so when I got the gift I was on cloud nine, and I appreciate it to him to give such kind of product in my life.

Answer 2:- Yes, so the dining table which we have in the hall was gifted by my aunt when she came from the USA to the shop and bought the stable, so it was an experience, and I felt on top of the world when she gifted this.

Question 6:- Has anyone bought a piece of furniture for you?

Answer 1:- Yes, my father bought some furniture for me last month my father bought six chairs along with a sofa set that is marvellous moreover the table and wardrobe and the tableside which are imported from a foreign country which I like very much.

Answer 2:- As mentioned earlier, my aunt gifted me the dining table, which we have placed in the hall; I was actually on top of the world when she presented it to me.

Question 7:- Do you often buy furniture? Why? Where?

Answer 1:- I don’t frequently buy furniture from the market, even once a year twice a year is it depends on the situation when my furniture goes in bad shape I replace it with a new one, and I prefer to buy furniture the online as well as an offline market because I get on huge discount while buying the furniture from my source.

Answer 2:- Not really I believe that furniture is just over one time by and it has to be preserved for years there is a well-known shop retail store which is called as a Murugan store and we buy all furniture from their nowadays there are also some applications such as first cry and wooden store where we bought the laptop.

Question 8:- What furniture do you usually buy? What did last you buy?

Answer 1:- First of all, I need to buy some important furniture which is used in my day to day life even my family member also use various kinds of furniture in their home such as sofa chairs bed so this kind of products we usually buy from the market moreover recently I bought a wooden bed for myself.

Answer 2:- Somani furniture, which we buy intermittently, and recently I bought the office chair because I had severe back pain when I use normal share so, with the help of officer, I was able to sit conveniently and work for a long duration.

Question 9:- What kind of furniture would you like to buy?

Answer 1:- I have a few such as a table chair, bookshelf and wardrobe and a bed. I love to have an addition of nature, but I can’t feel them in my apartment since if I move to a spacious flat in the future surely buy more incredible furniture which I like to use in my daily routine.

Answer 2:- I would like to buy a proper single cot bed because we have an empty space in my living room, so maybe in the upcoming weeks, I will go to the Murugan stores and buy this single cot bed.

Question 10:- What styles do you prefer: modern or traditional furniture?

Answer 1:- It depends on my taste and desire and first of all I need to buy traditional furniture because I love the structure of the traditional products very much. After all, the shape of that furniture is incredible and looks at our past life in King style apart from that modern furniture also useful in this technological era pickles various kind of features already come along with furniture which are make the lifestyle to the convenience of the people.

Answer 2:- It depends upon the equipment which I buy so if I want to buy a bed or a coffee table, then I would prefer the latest model however if I want to purchase a bookshelf then I prefer an antique one.

Question 11:- Are you planning to buy any furniture this year?

Answer 1:- Yes, I have some sort of plan to buy furniture this year. I want to replace my sofa set with the newer one because the condition of that sofa set is quite worse and it also reduces the quality of my house so definitely I have some savings to buy an Italian style sofa which enhances the looks of my house in well mannered.

Answer 2:- As mentioned earlier, I am planning to buy a single cot bed which we will put in the living room. I would preferably go to the IKEA store in the upcoming weeks and see all the models, and I would select where is best suited in my room.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top