IELTS Speaking Test Part 1 ( Hometown ) Questions With Answer

IELTS Speaking Test Part 1 ( Hometown ) Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


IELTS Speaking Test Part 1 ( Hometown ) Questions With Answer

Question 1:- Tell me about your hometown.

Answer- I come from Thrissur. It’s the central part of the state of Kerala.

Question 2:- What’s your hometown known for?

Answer- My home is well known for its’ diversity. Initially, Thrissur was the cultural capital of our state. In addition, my hometown is popular for prestigious educational institutions, medical colleges, waterfalls, dams and zoological parks.

Question 3:- Do you like your hometown?

Answer- Of course, Like my friends and family members, I love my hometown. It is the best and most fantastic place I have ever had in my life. Furthermore, due to its diversity in multiple realms, I like to live in my hometown.

Question 4:- Is it big or small?

Answer- Definitely, it is mammoth. It consisted of international airports, northern and southern railways and a number of national highways and bypasses. Apart from these, crowdy towns, popular multiplexes, malls, industrial areas, and spectacular skyscrapers are also shining in my hometown.

Question 5:- How long have you been living there?

Answer- Since my childhood, I have been part of my home hometown. My initial education, bachelor’s and master’s degrees, I had completed in my hometown. After that, I took a short break for two years and rejoined in the same place.

Question 6:- Do you think you’ll continue living there for a long time?

Answer- Not exactly. The ultimate reason behind this, currently I am intent to go to Canada along with my family members. So, I am not able to continue here for a long time.

Question 7:- How has your town changed in the last 20 years?

Answer- Without any doubt, I can say yes. For the last two decades, there have been humongous changes that may have happened in the entire field. For example, infrastructure, agriculture, education and automotive. In detail, roads were interconnected with national highways, and metros were invented, rural areas reformed as cities and so on.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top