IELTS Speaking Test Part 1 ( Text Messages ) Questions With Answer

IELTS Speaking Test Part 1 ( Text Messages ) Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


IELTS Speaking Test Part 1 ( Text Messages ) Questions With Answer

Question 1:- Do you like texting?

Answer- Yes, of course, I am fond of texting my sending text messages to my friends and families. Similar, if they want to communicate anything to my colleagues on a work basis, then I would ping them a text message.

Question 2:- How often do you write texts?

Answer- Every now and then, I send a text to any person because I always have the habit of chatting on applications such as Facebook and WhatsApp, so this is one of the regular activities which I do on a timely basis.

Question 3:- Why do you send texts?

Answer- So many reasons why I text another person. If I want to say something on communicating anything to my appears, then I prefer sending a text message because it is easy and reliable.

Question 4:- Do you use any apps to write texts?

Answer- Really I just prefer typing directly on social media applications. I don’t have any have which I used to enter or send a text.

Question 5:- Do you text someone if they don’t answer your phone call?

Answer- Yes, I feel that texting a person if he Ji is the best way to communicate whatever we are trying to tell them.

Question 6:- Do you prefer sending or receiving messages?

Answer- I don’t have a preference for sending or receiving a text. I am fine with both sending as well as receiving. If I enter any text and send it to a concerned person, the office, I expect to reply to that text as well so this is just is of communication.

Question 7:- Do you always reply to a text message?

Answer- Yes, I always have a habit of reverting to them immediately when I receive a message, and I make sure that the other person also is known that whatever I have communicated to them is aware of whatever is communicated to the

Question 8:- In what situations is making a call better than writing a text?

Answer- So many scenarios where messaging a more significant than calling. For example, if a person is in a meeting or in any kind of emergency situation, they might not be able to attend our calls, but they can see our message and revert to us.

Question 9:- Is texting better than calling people?

Answer- Really if we send a text, then the other person may not know or understand whatever we are trying to communicate, so I prefer calling rather than texting.

Question 10:- Have you ever received a confusing text message?

Answer- Yes, I receive some messages which are difficult to understand, and this is really perplexing, so in such situations, I either send them another message to clarify else, if the person is available to have a quick call, then I would call them immediately.

Question 11:- Do you receive texts with ads?

Answer- Yes, I receive text messages in the form of adverbs whenever there is a sale is going on on their shopping website or retail stores. For instance, recently, there was a big billion day, and Amazon has sent discount coupons, and the and I was to go to their site, and I purchased a lot of clothing.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top