IELTS Speaking Test Part 1 ( Weekends ) Questions With Answer

IELTS Speaking Test Part 1 ( Weekends ) Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


IELTS Speaking Test Part 1 ( Weekends ) Questions With Answer

Question 1:- What do you usually do in your spare time?

Answer 1:- There are a few things I like to do in my spare time. First of all, I always listen to my favourite music because I feel more comfortable and feel fantastic when I listen to my favourite melodies. Apart from this, I would like to spend my quality time with a family and make a conversation on a crucial topic,, so I do this kind of thing mainly in my spare time.

Answer 2:- During my free time, I go to the gym and Sweat out. If I have some extra time, I could swim in my nearby I would go swimming.

Question 2:- What do you usually do on the weekends?

Answer 1:- Whole the time I like to sleep on a weekend because I want to reduce my stress and exit level because we cancel only days which I need to and take a rest apart from that sometimes I often go on mountains trip so this kind of thing I do.

Answer 2:- On the weekends, I hang out with my friends in a nearby Cafe or restaurant. Similarly, if I get time, I some time with my family members watching playing cards.

Question 3:- Do you like to work on the weekends?

Answer 1:- No, I don’t like to work on the weekends because two days of the weekend are incredible for me, so I manage the schedule according to my leisure activity because the kitchen activity is also most important for my body.

Answer 2:- No, I am not fond of working on weekends because it is the only time when I get to rejuvenate myself. Taking my office work on a weekend is not my cup of tea.

Question 4:- Do you feel that weekends now are more important to you than when you were a child?

Answer 1:- Yes, your weekends are too crucial for me as compared to when I was in a kindergarten because they are lots of responsibilities I need to handle with my presence of mind according to my schedule, only two days for me which I spend my quality time with my family apart from that when I was in the Kinder Garden, so I spent all the time with friends so this is the main difference between now and Past.

Answer 2:- During my childhood, I did not differentiate much between a weekend or a weekday after working I need I felt that I needed a break to at least relax.

Question 5:- What would your ideal weekend be like?

Answer 1:- Why we can generally start with a good workout session in the gym followed by a good breakfast if time permits then I would hang out with my friends sometimes I go either on a road trip or river the bye restaurant it is then followed by dinner which I ensure that I cook it most of the time it is delicious.

Question 6:- Is it important to make the most out of your weekends?

Answer 1:- Yes, I try to get a lot of fines so I am sure that I have a good time with myself and relax during the entire weekend.

Question 7:- Which is your favourite part of the weekend?

Answer 1:- My weekend would be a dinner trip because they prefer doing the International cuisine part of my music. 

Question 8:- Do you think your weekends are long enough?

Answer 1:- No, I don’t think that weekends are quite long because they are only two days a week. So these days are sufficient for every human because they already reduce gestures from their workplace at the weekend, so two days are quite compatible with human behaviour.

Answer 2:- Not really because we work for five days and we have the weekend to take rest only for two. I wish we could get some more extra time to energize ourselves from hectic schedules.

Question 9:- How important do you think it is to have free time on the weekends?

Answer 1:- It is absolutely important to have free time during the weekends as it helps us re-cooperate from the festival of all working during the week and get ready to face the challenges of the next week.

Answer 2:- It is really crucial to have time to spend for ourselves only then will we get to know what we want in life we know about ourselves, so it is the most important thing for us.

Question 10:- In your country, do men and women usually do the same kind of things on weekends?

Answer 1:- Some differences between men and women are that they like to spend their time according to their situation. Women like to spend time in a shop in malls, going outside, and various activities in the term of men often spend their time in a gym and other recreational activities they prefer to do.

Answer 2:- It depends from one person to another. If a man is interested in doing household chores, he would help his female partner still partiality between the activities people do on weekends.

Question 11:- Why do you think many people consider the weekend to be important?

Answer 1:- Yes, most people consider the weekends too important because they are only two days a week and they need to refresh their minds and gather the energy for new challenges.

Answer 2:- The weekend is crucial for any person, especially working in toy because only at that time do they get to energize themselves and relax from there was one plus reduced. Hence, they need to take time for themselves.

Question 12:- What are you going to do next weekend?

Answer 1:- I don’t make any plans yet. Definitely, according to the time, I will make some plans on the weekends but as I usually do you prefer to sleep all day.

Answer 2:- I’m coming we can I call my friends for a quick and out in a nearby restaurant and if time permits I would also go on a road trip to the nearby hill station it is the best place to go for a quick weekend.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top