IELTS Speaking Test Part 1 ( Work or Studies ) Questions With Answers

IELTS Speaking Test Part 1 ( Work or Studies ) Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


IELTS Speaking Test Part 1 ( Work or Studies ) Questions With Answers

Question 1:- What work do you do?

Answer- I am employed as a software engineer in a conglomerate organization, and I have been working in this profession for more than five years.

Question 2:- Why did you choose to do that type of work (or that job)?

Answer- I was always persistent that I wanted to work in the software industry since my childhood days. I was actually by the lifestyle and working environment they have, and there are so many opportunities to go onsite to different cultural backgrounds people.

Question 3:- Do you like your job?

Answer- Absolutely I love my job, and I always feel excited to go to the office every day during weekends; I try to work and upgrade my skills.

Question 4:- Is it very interesting?

Answer- Of course, the work I do is really interesting, and I am passionate about it. There are many cutting-edge technologies that we can learn and upgrade our skills regularly.

Question 5:- Do you miss being a student?

Answer- Not really, because in my organization, there are so many pieces of training which are conducted the intermittently, so I don’t feel the absence of being a student or going to college or school

Question 6:- What subject(s) are you studying?

Answer- Currently, I am employed to am employed in any software company, so I am not taking up any subject for classes right now. However, during my graduation days, I studied electronics and Communications.

Question 7:- Why did you choose to study that subject/those subjects?

Answer- A particular reason I selected those subjects is that my parents persisted me that it is the prominent one compared to the other subjects, so I decided to go on with them.

Question 8:- Do you like your subject? Why/Why not?

Answer- I did not think about whether I liked or disliked the subject I studied; however, I feel that I should have concentrated a bit more during my University days.

Question 9:- Is it very interesting?

Answer- Yes, it is one of the most interesting subjects I have ever known because it talks about the various Technologies which Shah and it will be beneficial in future as well, so whenever I get the chance to do some projects on the subject, then I will be on top of the world.

Question 10:- Are you looking forward to working?

Answer- Yes, I am eagerly waiting to work in any of the electronic Technologies or in the software industry. I am glad to start my employment and a few more months.

Question 11:- Do you prefer to study in the mornings or afternoons?

Answer- I prefer to wake up early and study Atlee as I feel that studying early makes me feel refreshed, and I have better concentration at that time; however, reading after my lunch or during the night, I feel that I don’t have the tendency to a grasp as much as information, and it is not my cup of tea.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top