IELTSFever FREE Online Test Day 83 (7-4-2021)

SPONSERSs

IELTSFever FREE Online Test Day 83 Must Read These Instructions before participating in Exam

The answer to each and every question is mandatory otherwise we will not accept it. Send your answers to [email protected] with your name, city along with the question Test Number like IELTSFever FREE Online Test Day 83 ( in the subject field of email), and must send us the answer within 24 hours of the question.  We will not respond to late answers and without a name, question no answer will be considered. For any help, you can contact on IELTSfever Facebook Page regarding IELTSFever FREE Online Test Day 83

ACADEMIC WRITING TASK 1

The pie chart below shows the proportion of different categories of families living in poverty in the UK in 2002. The proportion of people from each household type living in poverty. Summarise the information by selecting and reporting the main features, and make comparisons where relevant. Write at least 150 words.

The pie chart below shows the proportion of different categories of families living in poverty in UK in 2002


GENERAL  WRITING TASK 1

You recently spent a weekend with your friend in her/his new house. Write a letter to your friend.
In your letter, you should:
Explain what you like about his new house
Tell him/her what you enjoyed most during your staying
Suggest when and where you could meet next time with her/him.


GENERAL / ACADEMIC WRITING TASK 2

In some places, shops are open 24hours a day, seven days a week. Do you think it is good for customers, shop staff and our society as a whole?


ACADEMIC / GENERAL SPEAKING

Part 1 Questions

  1. What can you see from the windows where you live?
  2. Is there good scenery in cities?
  3. Is there good scenery in your hometown?
  4. Do you like to take pictures of good scenery?
  5. When you travel, do you like to live in hotels with scenic views?

Part 2 Cue Card

Describe a Skill You Can Teach Other People

You should say
What is it?
How did you learn it?
How can you teach others this skill?
And, How do you feel about this skill?

Part 3 Follow-Ups 

  1. Should Teachers Be Funny When They Teach Students?
  2. What Qualities Should an Ideal Teacher Have?
  3. Do You Think Are Most Important Academic Skills or Practical Skills?
  4. What Is The Best Age For You To Start Learning Something?

3 thoughts on “IELTSFever FREE Online Test Day 83 (7-4-2021)”

  1. Akki Loanly

    Nowadays, shops work for twenty four hours and seven days a week to get more profit. Some people think that is a good notion and others discord with it. In this essay, I will explore the statement based on customers, shop workers and whole society.

    According to customers view, it is immense advantage for customers if shop opens for twenty four hours a week. In emergency, they can buy medicines at the midnight. For example, recently my cousin infected with wheezing problem and he struggle for breathing at night and prescribed medicine is over at home. On that time his father went to medical shop and buy medicines for him. It is an enormous advantage in emergency period.

    On the other hand, according to shop workers view, it is a great disadvantage for shop workers if they work for more hours that result in stress and anxiety. Moreover there will not be much customers result in more use of man power electricity and it lead to loss of the company. For example, my neighbor shop works all twenty four hours due to greediness and there is no profit at night time result in close of shop due to insufficient fund.

    In addition, based on whole society it is useless to open shops at midnight there will be less or no customers for the shopkeeper. People will sleep at night so no one comes for shopping.

    In a nutshell, by comparing customers, shop workers and whole society view it is unnecessary to open a shop at night it will be a significant loss to the shop keeper. Only at emergency time need a shop but if people should buy their items in advance at the day time itself which result in wealthy and prosperous world.

  2. Akki Loanly

    speaking task .
    1 .What can you see from the windows where you live
    Answer. Well i live in village and in my house are two rooms each room has 2 windows . i can see sky and some plantes from the window .
    2. is there good scenery in cities ?
    Answer. I was born amd raised here in this city . all i can see concrete jungle and too many cars . that’s something i can not take pride in living in this place .
    3.Is there good scenery in your hometown?
    Answer. yes there is but i don’t consider that it is extra ordinary scenery .There are mountains and forests .where visitors usually visit .
    4. Do you like to take pictures of good scenery ?
    Answer. yes i do but not very much like most travelers do .A couple of photos enough for me . i really do not want to keep on taking photos ..
    5 .When you travel do you like to live in hostels with scenic views?
    Answer. yes i do and i believe all of us went to stay in thise kinds of hotels although the price is usually more expensive than the ordinary onse . where i cam see a spectacular view of a beach as it helps me de – stress.

    speaking task 2

    Describe a skill you can teach other people .

    In today’ era it is extremly important to have a lot of skills .To stay ahead of the compitition i keep enhancing my skill set on a rrgular basis recently i added a new skill to my skill set .during the corona pedemic we were stuck in lockdown for about 2 months .initially i was spending a lot of time playing video games and watching movies .
    byt i realized that i won’t get a better opertunity then this to improve my skill set . hence i stated watching you tube videos related to cooking .cooking was not my first choice and it was not easy but once i understood the basics of cooking i became an excellent cook after practising regularly. to learning any skill is not a big task with everything avaliable on the internet you can enhance my skill on the internet .
    I would recommend that you can search for course online . i have designed a course and publiced it on you tube so thatt other people can enhance their cooking skill as well .

    speaking task 3
    1. What can you see from the windows where you live.
    Answer. yes teachers should be when they teach because students can understand easily and not to be stressful .
    2. what qualities should an ideal teacher have ?
    Answer. An ideal teachers have strong communication skill and listening welk id the most important skill need to be a teacher.
    3. Do you think are most important accadmic or practical skill?
    Answer. Can you imagine someone teaching you to swim and drive a vichcle with in four walls of classroom it is impossible . you have to get into the water to learn haw to swim and out on the road to learn driving .
    4. what is the best age for you to start leaning something ?
    Answer. We found that the age4 to 12 year old age groups should to strongest a learning effect measured by the diffrences scores .

  3. -----------------------------SPONSERSs-----------------------------

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top