Lifestyle & Work IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Lifestyle & Work IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Lifestyle & Work IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- What do you do in your free time?

Answer – Well, I do a lot of things in my free time. I watch television, play games with my baby as well as do cooking.

Question 2:- Do you have a busy social life?

Answer – Well, I don’t have a busy social life because I am an introverted person, so I have a few friends instead of a group of friends. As we get together at weekends and share our feelings with each other and we plan for our future.

Question 3:- Do you lead an active life?

Answer – Yes, I lead an energetic life. I am not lethargic because I do exercise, yoga and swimming also, and these things make me full of beans.

Question 4:- Has your life changed much in the last year?

Answer – Yes, many changes I have seen in my life, like earlier. I was not conscious about my goal, but now I have set my goal to migrate overseas by fulfilling the IELTS requirement. Also, I developed a pessimistic attitude, but now I am optimistic and enjoying my life very much.

Question 5:- What would you like to change about your lifestyle?

Answer – Well, I would like to change a lot of things in my life. I take more stress as well as I am a workaholic. So I would like to get rid of this habit and lead a peaceful life.

Question 6:- Do you work right now?

Answer – No, I don’t do work now. I used to work in a college as a lecturer but now as my baby is very small so that is the reason I quit my job and now I take tuitions of the students in the evening.

Question 7:- Do you get on well with your coworkers?

Answer – Yes, definitely, I really have a very good relationship with my coworkers. Even though I have quit my job, but still we share a cup of coffee at weekends because we have been very good colleagues during college times.

Question 8:- What responsibilities do you have at your work?

Answer – Well, I have a lot of responsibilities like arranging tutorial sessions for students as well holding PTM with parents to inform them about the progress of their ward. Besides making a timetable, organizing cultural events are also part of my duty.

Question 9:- Are there good work opportunities in your home country?

Answer – Right now, there are no work opportunities as most of the literate persons are unemployed, and they find it hard to earn bread and butter. Mostly brain drain could be seen in my country, and people make their career bright in overseas countries.

Also Read Some People Believe that To Give Opportunities to The New Generation Companies

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates and the latest news.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top