Site icon IELTS Fever

Politeness IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Politeness IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Politeness IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Politeness IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1. Who teaches you to be polite?

Answer – Being polite is taught at the very first step of our life, which is home, where a child learns a lot of social values. My mother, who is my teacher, always told me to be polite as a good word from our mouth can make somebody Smile. 

Question 2. How do Indian people show politeness?

Answer – Indian people are the kindest and politest. The act of politeness is often shown by the way they talk and greet a stranger.

Question 3. Has the way people show politeness changed in India?

Answer – In recent times, the youth have become more aggressive, and yes, there is a lot of change in terms of politeness. People who are polite are generally middle-aged and elderly as they haven’t forgotten their customs yet.

Question 4. Are you angry with people who are late?

Answer – I am often disgusted with the people who make me wait. They show that time holds no value for them. I am a very punctual person, and I hate to make somebody wait, so I expect the same from others.

Question 5. Do you think that people have less free time today than in the past? Why?

Answer – Yes, in the race of life, people have become human robots; the 24-hour clock seems to be running fast. As of today, we want to achieve success in less time, so time seems to be running. I have often experienced myself working on the weekends if my organization wants certain tasks to be completed before the deadline.

Question 6. Do you think that the quality of living is increasing? How?

Answer – In my Opinion, Quality of Life is increasing rapidly. People have become well-focused; we can observe that the literacy rate is rising year by year. They are resulting in a plethora of competition. People’s lifestyles have severely changed for good.

Question 7 Today people use machinery to automate everything. Is it good or bad?

Answer – In my opinion, it has both its effects. For instance, being a working woman to do household tasks after coming back from work, I often feel I am drained of energy, and so I am dependent on the dishwashers for the dishes, which has its negative impact that the dishwasher consumes a lot of water and I am wasting on natural resources.

Question 8. How does modern technology help to save time?

Answer – Modern technology helps to save a lot of time as today, and if I want to warm food that I want to eat while I am attending an online meeting during a pandemic, I can put my food in a microwave-safe Utensil and eat whenever I want. Whereas earlier we were dependent only on gas stoves

Question 9. Do you agree that people should let the machinery do everything?

Answer – No, I don’t agree that people should let the machinery do everything this way. It will be threatening for all working people. They might lose their job.

Also Read Emails IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates and the latest news

Exit mobile version