Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Accommodation

Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Accommodation. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Accommodation

Question 1:- What kind of housing/accommodation do you live in?

Answer 1:- I live in a single-story bungalow with two unique gardens and a backyard. I like this house very much because there are lots of things I need to do for recreational activities in my house and my house looks full of heritage as in Bollywood pictures.

Answer 2:- Currently, I reside in an apartment in a gated community comprising 200 flats in one of the most developing of the city.

Question 2:- Please describe it a little.

Answer 1:- It is a single-story house with two large gardens, and it includes a one-lighting shower. The view of the shower is quite amazing in the evening. My house is fully built with hard rock and Italian marble used in four rooms. Moreover, one lobby, two kitchens, and four washrooms enhance the look of my house. Even the ambience of my house is completely incredible, and this looks like heritage. My friends also like to visit my house regularly.

Answer 2:- Our community has many amenities, such as a swimming pool, gym and Recreation club, and recently they have been discussing opening a sports academy, which might include cricket, football and other outdoor activities.

Question 3:- What’s your favourite room in your home?

Answer 1:- My favourite room in my home is my room because I decorated my whole room with my special ideas. Even the room’s walls are painted blue, which is my favourite colour. After all, the shade of electric blue is quite mesmerising even though I installed imported furniture in my room, and there is a lot of scenery which enhances the overall look of my room, so I love it very much.

Answer 2:- I prefer to stay in the living room because that is where we have a good time with my family. During dinners, we all tend to have our meals in the living room and talk about our daily lives.

Question 4:- What have you done to your room to make it look nice?

Answer 1:- I did a lot of things to enhance the overall look of my home even. I painted the wallpaper, which is incredible, and even installed some curtains and imported furniture, which is my favourite part. I also installed one home theatre in which I listen to a song of my favourite music, so I came to spend quality time inside the room, which helps me reduce my stress level.

Answer 2:- Recently renovated our home, and especially in my room, I chose a different colour, unique hello colour. I feel that it as the more it makes my room vibrant. I feel it is one of the most important factors whenever I stay in my room. So appealing.

Question 5:- Who do you live with?

Answer 1:- I have lived with my family for the past 2 or 3 years. They are five members of my family. I have tight-knit, and I live with my parents due to my job purpose.

Answer 2:- I live in my home with my parents in the sibling I love, and even when I feel love on top of the world, I talk to my parents, and they always advise me on how to handle any situation.

Question 6:- How long have you lived there?

Answer 1:- As I mentioned earlier, I lived with my for the past 2 to 3 years with my parents.

Answer 2:- In the apartment, we had been living for more than two years, and I also feel that in the future, if I move abroad, I will ask my parents to go along with me rather than stay in the same home.

Question 7:- Do you plan to live there for a long time?

Answer 1:- No, I don’t have any sort of plan to leave here for a long period even though I want to pursue my master’s from a foreign university, so do I not say that?

Answer 2:- Not really mention that I have plans to move abroad, so maybe in the next couple of months, I will migrate to another country. I might also apply for a visitor Visa and make my parents move if possible.

Question 8:- What do you usually do in your house/flat/room?

Answer 1:- Highly need to do numerous extracurricular activities in my house even. I am fond of nature and like to water plants, even various pieces the plants I like to gather in my garden. Sometimes I also clean my household chores and like to spend my whole time in my house because it helps me reduce my stress level in status, and I feel delighted.

Answer 2:- Most of the time, I am engaged in my job; however, whenever I get some spare time, I read books and go down for a quick walk in my apartment. I like hanging out with my friends. I go to the pool or gym and spend quality time with my peers.

Question 9:- Are the transport facilities to your home very good?

Answer 1:- The transportation facility is not up to the mark even though some private transportation is quite compatible with the pocket of individuals. Due to the rapid increase in traffic congestion in my city, the transportation system is not a good option for the people. As a result, they all have plenty of delays while reaching their destination.

Answer 2:- There are extraordinary transport amenities, and it is easy to commute anywhere within the city. Recently, metro connectivity was established, and we can reach the area of Bathinda City early as possible.

Question 10:- Do you plan to move?

Answer 1:- Well, I don’t have any plans to move from there because it’s my favourite destination which I need to spend my whole time in my house sometimes I also spend quality time with my pets. That is my favourite part, and I feel over the moon.

Answer 2:- Not really for the next few months, I would be staying in my apartment; however, in the long run, I would be in the country, so in that situation, I may not be staying in the same apartment for many days.

Question 11:- Would you like to move to another place to live?

Answer 1:- It is hard to say right now because I am not ready to say this to move to another city. After all, there is some need to make arrangements while moving to another city and it also requires a lot of financials and time so that definitely according to my job purpose well I am compatible to move another city, however, I will move without any doubt.

Answer 2:- Yes, I plan on relocating to a new country because I have always dreamed of going to a foreign country and making a living there, so I will be achieving my dream within a couple of months.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top