Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Sports Programs

Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Sports Programs. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Sports Programs

Question 1:- Do you like watching sports programs on TV?

Answer – Yes, I like watching sports on television because it removes my stress and I feel relaxed. It also inspires me to do some physical activities like playing any sport. Moreover, it is the best source of killing time in a helpful way.

Question 2:- What was your favourite sport when you were young?

Answer – Well, football was my favourite sport, and I loved watching and playing it. I still remember playing with my friends in the park of my colony during my school days.

Question 3:- Do you do any sports when you were young?

Answer – I remember I used to play in state-level tournaments for badminton, singles and doubles. Out of 6 tournaments, I have won gold for two and silver for 1. What glorious days. I have also learnt martial arts. And I am a black belt in karate.

Question 4:- Do you like to watch live sports games?

Answer – Yes, live sports games build a sense of nationalism, and I do cheer up both teams. It is a great way to see one’s favourite players as well as get an autograph of them. Moreover, I also get a chance to meet spectators from other countries.

Question 5:- What is the difference between watching sports events at home and at the stadium?

Answer –Watching sports at home doesn’t give a chance to people to meet other people and meet their favourite players, and in a stadium, they feel more energetic and cheer up the teams. It shows a person’s love for sports which must be in every person.

Question 6:- Who do you like to watch live sports games with?

Answer –I love to watch live sports games with my friends as we discuss the performance of the players and make strategies for how they can improve and play well. Moreover, it’s a great way to have more fun which we can’t have while watching it alone.

Question 7:- Do you like Sports?

Answer –Yes, sports play a vital role in making a person cheerful and energetic and developing a love for one’s nation. Watching sports makes a person able to play them in their free time, so it’s a great way to keep oneself a good physique.

Question 8:- Do most people in your country like sports?

Answer – Yes, most of the people in my country love sports. My country is known for a great fan following for sports. People celebrate their victory for many days or even for months, and whenever any sports match is going to take place, people leave all their work and take some spare time to enjoy them more.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top