Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Writing

Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Writing. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Writing

Question 1:- Do you prefer typing or handwriting when you are writing?

Answer – I used to write when I was in college doing my undergraduate, but after I joined post-graduation, I now preferred typing.

Question 2:- Do you write a lot?

Answer – I used to write more when I was in school, but now I only write prescriptions for my patients.

Question 3:- Did you like writing things when you were a child?

Answer – Yes, when I was in school, I preferred writing because, in my opinion, it was the best way to remember anything.

Question 4:- What do you like to write? Why?

Answer – I am not that creative, so I don’t write much, but yes, when I have multiple thoughts and can’t decide anything, I prefer to write for clarity of thoughts.

Question 5:- Do you think the things you write would change?

Answer – No, as I have already mentioned, I do not write much, and I don’t think it will change in the future.

Question 6:- What are the benefits of handwriting?

Answer – Good handwriting in school can give good marks, but now, in the technological era where most things are typed on a computer, handwriting is not that important.

Question 7:- Would you say that having good handwriting is important?

Answer – In the past, when records were maintained handwritten at that time good handwriting was important, but now it is not that crucial.

Question 8:- Do you think computers might one day replace handwriting?

Answer – In most office work, it is possible that computers may replace handwriting, but they will still retain importance in art forms such as calligraphy, as people love customized gifts.

Question 9:- When do children begin to write in your country?

Answer – Mostly, when children reach senior kg, they start learning how to write. Firstly they begin with basic alphabets then they learn small words.

Question 10:- Do you think handwriting will die in the future?

Answer – No, it can’t die completely because, in school, students still write and as I told before, people love calligraphy, so in future, it will still remain.

Question 11:- Do you think children should be taught to write like in the old days?

Answer – In India, students only learn to write like in the old days. Although technology is advanced and computer knowledge is given in school, even today, exams are handwritten only.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top