Talk About a Leisure Activity Near or In the Sea that You Want to Try

Talk about a leisure activity near or in the sea that you want to try

  • What activity it is,
  • How you should prepare for the activity,
  • Why do you want to try it

Sample Answer of Talk About a Leisure Activity Near or In the Sea that You Want to Try

Well, there are many leisure activities that people usually like to do in their spare time and that maybe swimming, surfing and to name but a few. But, I would like to write a novel near the sea by looking at nature. I think it’s the best source of passing the time and exhibiting my creativity. I would like to see Dolphin near the sea, how it jumps and how it looks.

So, I think the beach is the best place to write any piece of art. Moreover, I need some paper, a pen and hot tea that can boost me up. I would like to do it because beaches, as well as the sea, have always been a center of attraction for many poets. I still remember A great poet Matthew Arnold, who had written a poem Dover Beach, while standing along the seashore.

So I would like to write about marine creatures by seeing at them. I have read in P.B Shelley’s poem Ode to West wind, in which he has shown the wind as a preserver and a destroyer. So I am inclined to write more about the power of nature, how it looks when it is serene and also its furious nature.

This can be written best near the seaside. I think this kind of activity will make me relax as well as enhance my ingenuity and I hope I will finish the novel on nature very soon. It will definitely bring me praise and help me in producing more artwork in the foreseeable future.

Follow-ups Questions Talk About a Leisure Activity Near or In the Sea that You Want to Try.

Question 1:- What kind of people like rest near the sea?

Answer – The people who are a lover of nature and who want to explore the hidden treasure of nature by sailing into the sea. So that kind of person loves to rest near the seashore. Moreover, some people like to take sunbathe. Therefore, they also have the same feeling to rest near the sea.

Question 2:- What kinds of people rely on the sea?

Answer – Basically, fishermen depend on the sea more because it is a source of their earning and also sailors, who would like to go into the sea for long voyages. They also rely more on the sea.

Question 3:- What other activities can people do in and near the sea?

Answer – Well people do a lot of activities like they do fishing and have a picnic and bonfire. Besides, some like to go on a cruise party in the sea. Thus, people do different kinds of things that bring a smile to their faces.

Question 4:- What is the difference between young and older adults’ activities near or in the sea?

Answer – Well there is a great difference between the activities that are done by the oldsters as well as the youngsters. Youngsters are very adventurous, and they love to explore hidden treasure; whereas aged people don’t do adventurous things due to their age, and they like to take rest in their old age instead of going on a Voyage.

Question 5:- Do older adults enjoy spending time near the sea?

Answer – Not all but a few young adults love to spend the time near the sea. Some are adventurous and love to sail into the sea. They prefer more. Moreover, great artists like painters, who also love to spend time and they make beautiful paintings of natural objects.

Question 6:- Is it popular to go to the seaside in your country?

Answer – Yes it is very popular among people to go to the seaside because they find consolation in the lap of nature and I think there is no place better than a sea where people can get peace of mind as well as entertain themselves by doing alot of activities like they can enjoy a picnic or take a sunbath and do adventurous activities like sailing and water rafting.

Question 7:- What are the advantages and disadvantages of spending time near the sea?

Answer – Well it is very advantageous by spending time at the seaside because people find solace and they can remove their monotony and rejuvenate by indulging themselves in daring activities such as water rafting, scuba diving etc. They don’t get bored. Moreover, they can remove their false fear like some people develop xenophobia and hydrophobia. So when they are at the seaside, then they will meet many people and become social. Moreover, by involving themselves in dangerous sports, they can become courageous. It is disadvantaged also if people don’t keep the safety and do the activities without the surveillance of a good trainer.

Question 8:- Do you think that human activities are posing a threat to the oceans of the world?

Answer – Yes, human activities are posing a great threat to marine species. This is the reason that many marine creatures are getting extinct, and this is a great threat to our biodiversity; when people go on a cruise party, and they throw litter in the ocean, that create ocean acidification. So this is a reason that many species are dying.

Question 9:- Do you think it’s important for children to learn how to swim?

Answer – Well, of course, it is very important for the children to learn swimming because it’s a good exercise to keep them hale and hearty. Moreover, they remove their stress and get peace of mind when they do swimming. So it is a must for them.

Question 10:- Do you think that it is important to learn about the oceans and why?

Answer – Well, only scholars, as well as the students, need to know more about the oceans because they can have a need in their study, as well as some, have set their career as an ocean grapher. So they may have the need to know more about it; otherwise, ordinary people are happy to see on videos without a motive of getting information about these. They just do it for entertainment purposes.

Question 11:- Do you think environmental problems can affect the oceans?

Answer – Well, definitely environmental problems can affect in a great deal to oceans. Because the environment is getting polluted due to inhuman activities, then definitely it has a great impact on the oceans due to global warming, glaciers are melting, and if it happens rapidly, then oceans will fill with an excess of water, and that can be a sign of destruction for this world.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates and the latest news.

Also, Read Talk About a Time when You First Talked in A Foreign Language

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top