Talk About a Piece of Clothes that You Wore on A Formal Occasion

SPONSERSs

Talk about a piece of clothes that you wore on a formal occasion

  • What it looked like,
  • What occasion you wore it at,
  • Why you would wear it,
  • How you feel about it

Sample Answer of Talk About a Piece of Clothes that You Wore on A Formal Occasion

Well, many times people had to make a choice what to wear on any occasion whether it is a family occasion or formal occasion like for an interview or for a business meeting. For formal occasions, people mostly pay attention to their dressing sense, so similarly happened with me when I had to appear in an interview for a lecturer in a college, then I wore formal attire. It was a white shirt and a pair of trousers. It was mandatory for the candidate to walk in an interview.

I felt very confident when I wore it. It really gave me a formal look, and it also made me realise that I was also a part of an organisation. The interesting thing was that when there was a cross-questioning in an interview, Interviewer asked me very astonishing questions like why people wear formal clothes in an interview and why they can’t come in their casual clothes, then I was a little bit nervous, but I shared my experience what happened with me in the past because before this interview, I appeared in an interview of a counsellor and at that time I wore casual clothes.

Although I had good communication skills, I was unable to get a job because I didn’t wear formal clothes and I realised that it was very important for the candidate, who is going to be a part of any organisation or any other Institute because formal clothes reminds a person about the importance of the day. They are thought well etiquette persons and are more successful either in their business meetings Or an interview.

Therefore, they were very surprised with my answer because I gave every answer confidently, and since then, I thought one should not be negligent regarding the dress code if they are going for an interview or for any business meeting because a formal look represents the personality of a person. I felt more positive, and I also wore formal attires at weddings to groom my personality.

Part 3 Questions Talk About a Piece of Clothes that You Wore on A Formal Occasion

Question 1:- What kinds of clothes do people wear after work?

Answer – Well, people wear casual clothes after work because they feel comfortable in their casual clothes and they are more comfortable for them like they wear capris, jeans, lowers.

Question 2:- What kinds of clothes should people wear at work?

Answer – People should wear formal clothes at work, but there is one day in any organisation when they can wear casual clothes, and they can wear the clothes of their choice once a week.

Question 3:- Do you think it is necessary for children to wear school uniforms?

Answer – Well, definitely school children should wear uniform because uniform brings equality and makes them responsible for their study as well as for the school. Moreover, children look similar when they wear school dress.

Question 4:- Where do people in your country buy clothes?

Answer – Well people of my country buy clothes from the local market, and as well as sometimes they do online shopping, and if they want to go out, then they also would like to buy clothes from shopping malls. So it depends upon the pocket of a person; if a person has alot of wealth, then they can pour money over clothes by purchasing branded clothes.

Question 5:- When do people wear formal clothes?

Answer – People wear formal clothes for job interviews, as well as on wedding occasions also to meet clients. They wear it because it grooms their personality, as well as they look more confident and positive.

Question 6:- Will the way we dress influence the way we behave?

Answer – Yes definitely dress that people wear also influence their behaviour they seemed more cultured as well as show politeness. They display authoritative nature too to dominant others.

Question 7:- Do you think people need to wear formally in the workplace? Why do some people like to wear traditional clothes?

Answer – Yes, people need to wear formal clothes because they are considered a part of any organisation or any educational Institute. But still, some people like to wear traditional clothes because they don’t feel comfortable in western uniforms and they feel more comfortable in their traditional clothes. Those are also a part of formal attires like women wear saree instead of western skirts.

Question 8:- Why do some people like to wear traditional clothes?

Answer – No, I don’t think so traditional dresses will disappear in the future. Because still there are people, who feel comfortable in their traditional attires. They wear ethnic apparel because they want to be tied with their rich culture. They don’t want to alienate them from their culture, and I don’t think, so oldsters will wear western clothes, but they will occasionally wear like on any other formal gathering, but still, they prefer to wear their traditional wear because they are more comfortable for them and they feel a sense of pride while wearing these type of clothes.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Also Read Describe an Interesting Neighbour You Like Most

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top