Talk About an Important/special Event You Celebrated: Recent Speaking Cue Card

Talk about an important/Special event you celebrated. You should say:

  • What was it?
  • When did you celebrate?
  • Where did you celebrate?
  • Who was with you?
  • Why was It special?

Sample Answer of Talk About an Important/special Event You Celebrated

Events which I have celebrated throughout my life and today I want to talk about a particular event which was really mesmerizing and I want to cherish those memories forever, so it was the independence day which we celebrate to country. Two events of getting freedom from some other people celebrated event was celebrated a few months before on 15th of August 2021 we started with the hosting flag in our apartment followed by some games which were conducted for everyone is respective of Ages. Hence, there were also refreshments for all the elder children, senior citizens, youngsters, and everyone who participated in that event. So it was the best day even though my family members were along with me, and they equally encouraged me to make this event a successful one. My parents also participated in the games, and my sister helped me organize games such as the lemon and spoon and Tambola. Moreover, I would say that it is the most unique and memorable event for me because I did not have I did not spend time with my friends in my virginity for a really long time. We were stuck in our house because of lockdown, so almost after two years, we got the chance to meet with everyone, and it was a special day I was on Cloud Nine.

Part 3 Questions Talk About an Important/special Event You Celebrated

Question 1:- How do people in your country celebrate events?

Answer – Indian people invite their close ones to celebrate these events. They sometimes through lavish parties as well they serve a diverse range of food recipes followed by some dance parties at the end.

Question 2:- What events do Indian people like to celebrate?

Answer – Draw different events which people prefer to celebrate and my country for instance there Rara spiritual events such as the saradhabali holi which people celebrate it along with their family members by distributing sweets to one another possibility that patriotic even such as Independence Day Republic Day and Mahatma Gandhi Jayanti which independence day along with my friends and family in my apartment so this is how people celebrate each and every festival

Question 3:- Why do you think a celebration is essential?

Answer – I think a celebration is the only way where people can gather and have conversations with one another. Normally, nine on a random day, people are busy with their own schedules, and they may not have time to talk with one another. So many kinds of celebrations make people close to one another. They can have endless stocks, and it is a good way to have a good bonding with our near and dear ones.

Question 4:- Do you prefer big or small celebrations?

Answer – I prefer to have substantial lavish celebrations because that is when a huge crowd will be gathered, and I get to know many people. I can have talks with one another. I can talk about my degree life, and my professional, and it would be enjoyable and entertaining.

Question 5:- Why do some people like expensive and grand celebrations?

Answer – People prefer to have a lavish wedding because they feel they want to show off their wealth to others in the society, and that is how they gain respect among other people of other members of the society, so maybe this is the reason why they want to through wealthy events even for a small occasion such as birthdays or wedding anniversaries.

Question 6:- Do you think it is a waste of money to spend much on celebrations of national events?

Answer – Not really because people many people have lost their lives to gain Independence or when they were inverse, so I feel that it is significant to spend amount and about our national heroes who have sacrificed their life.

Question 7:- How can people prepare for an event?

Answer – There are various steps which people have to consider when planning for retirement first is the budget because they have to know what is the complete budget and how to inculcate all the events within the stipulated 2nd AC to know the count of the number of people who are going to 831 as they have to maintain a proper skit Yudh of which event should occur in sequential order so for instance when I conducted Independence day I am sure that first, it was the national flag that has to be hoisted next to sing the national anthem followed by games and refreshments so proper planning this is how anyone should we plant.

Question 8:- Would you like to plan an important meeting or activity?

Answer – Who is I am really fascinated, and I am curious to plan any function and my life, in fact, I have done so soon and have done so many during my childhood days and even now have been doing it whenever I get a chance

Question 9:- What factors should be considered when planning an event?

Answer – As mentioned earlier, the monetary incentive is fans. The total number of people attending us is crucial because only if we know what we can talk about can we think about the refreshments for food. What other recipes can be inculcated apart from this, we have to see the duration of the event, and we cannot plan the event.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top