Transportation (Public/Private) Speaking Part 1 Questions With Answers

SPONSERSs

Transportation (public/private) Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Transportation (public/private) Speaking part 1 Questions With Answers

Question 1. What’s the most popular means of transportation in your hometown?

Answer – The most popular transports in my hometown are buses and trains. It is the easiest and common transports in my hometown. Apart from this, other means of transports are cycles, cars, scooters, and autorickshaws.

Question 2. How often do you take buses?

Answer – Quite a few often I pick buses. When I was a child, my easiest means of transportation was the bus. Now I have two-wheelers and cars. So I use these modes of transportation for my travel.

Question 3. Can you compare the advantages of planes and trains?

Answer – Well, both of these two means of transportations had numerous advantages. First and foremost is, both of these are the fastest means of transportation inland. Secondly, these two can carry passengers for its’ seats availability. Finally, we can reserve seats in advance for our journey.

Question 4. Is driving to work popular in your country?

Answer – Yes. It is prevalent in my country. People are using two-wheelers and four-wheelers for their conveyance. Rather than rent a vehicle’s these two are most general and conversant.

Question 5. Do you think people will drive more in the future?

Answer – I do not think so. In the technology-driven world, automotive professionals are behind of latest innovations, which is very useful and easy for humans. Geneva motor show is one of the most prominent and innovative motor shows around the world. In 2019, the automobile tycoon brand BMW introduced one of the cars that are not required to support a driver. So, I believe in the future we can also travel without a driver.

Question 6. Would you ride bikes to work in the future?

Answer – Of course, driving is one of my passions. Somewhat, four-wheelers I enjoy the two-wheeler driving because we can park anywhere at any time, Low petrol consumption in addition, easy to handle at any age.

Question 7. What will become the most popular means of transportation in India?

Answer – Trains and buses are the most important means of transports. These two transportations are interconnected with cities and villages. So, people at any age can easily avail of these two services.

Question 8. Do you prefer public transportation or private transportation?

Answer – I mostly prefer private transport rather than public transport. Because it generally depends upon the circumstances. When you can drive for a long journey, your own vehicle is the best option, and we can plan our travel as per our schedule. However, public transport is another option for those who do not have their own vehicles, and also we can mould our schedule as per its’ time.

Question 9. How did you come here(get here) today?

Answer – I came here by my two-wheeler. It is a 2007 model hero Honda passion plus. It was a surprise gift from my father when I completed my graduation. So, I have an emotional attachment to the vehicle.

Question 10. Why did you choose that form of transport?

Answer – For me, it is the best choice for transport. In addition, rods are very congested nowadays, and the traffic ratio is comparatively doubled to previous years. So rather than choosing four-wheelers bikes or scooters better for travel.

Question 11. What form of transport do you usually use?

Answer – I usually use busses and trains. Compare with any other means of transport, and the travelling fare is reasonably affordable. From bus stops and railway stations, we can get both these modes of transports.

Question 12. Is it convenient to take a bus/taxi in your city?

Answer – Definitely. We can get a bus and taxi from every corner of the city. Moreover, uber, ole are the easiest taxi options in our city. Along with this, we can book another online or offline travel service for our journeys.

Follow Us on IELTSFever Instagram for more updates and the latest test tasks.

Also, Read Drinking Water & Maps Speaking Part 1 Questions With Answers

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top