TV & Home IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

TV & Home IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


TV & Home IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Who do you live with?

Answer:- I live here in Abu Dhabi with my family, which includes my wife and son. We are two brothers and one sister. They live in Jaipur along with my father and grandparents. We used to visit them once a year. However, due to this pandemic situation recently, we have been not able to visit them for two years.

Question 2:- What is your favourite room in your home?

Answer:- My favourite room is the bedroom. I spend most of my time in the bedroom watching TV and using my laptop. I have also installed a music system in my bedroom so whenever I want to relax, and I use to play soft music and lie down on the bed while listening to it.

Question 3:- How is your home decorated?

Answer:- We have done a lot of decorations in my home; my wife is fond of decorating our home. She spends a lot of her time shopping to find things which she can use to decorate our house. She has bought a number of paintings and installed them on our dining room wall. She has also used wallpapers to give uniqueness to the walls of our dining room. The interior of our home is mostly wooden, which gives a very natural feeling. We have a balcony that is full of plants, and we used to decorate this balcony by using small led’s.

Question 4:- Do you like visitors coming to your home?

Answer:- Yes, I do love visitors, even I always ask our friends to come and visit our home for dinner. My family is very social, and we love to meet people. We used to have visitors quite often because of our social circle. We have so many contacts in this city, so we have visitors almost once a week.

Question 5:- Do you like watching TV?

Answer:- I used to spend most of my time watching tv when I was at home. On weekends, I wake up and start my day by watching news channels on tv, and then I change to some youtube videos or some movies. On weekdays, after coming from the office, I used to watch tv for almost 2 to 3 hours. My TV is installed in the bedroom, so I used to watch till late at night until I went to sleep.

Question 6:- What is your favourite TV show now?

Answer:- My favourite tv show is the news bulletin, which telecasts at 9 pm each night on time now. This bulletin will give details and news from all around the world. The anchor is very good, and she has a very good knowledge of geopolitics. She really gives a good insight into global news. The main agenda of watching this news bulletin daily is to be aware of all current affairs and issues going on globally. At the end of the bulletin, they give a weather forecast, which is imperative to check if you are planning to go out.

Question 7:- What was your favourite show when you were a child?

Answer:- I used to watch a lot of cartoon shows when I was a kid. My favouirate show was Alladeen. There are four characters in this show, which keeps you glued throughout the episode. Aladeen was the lead role in this serial. He had three friends. All his friends were capable of doing magic. The shown was full of laughter with amazing magic tricks to see as a child. Aladeen, with his friends, always gets in trouble and then comes out by using their magical tricks.

Question 8:- Do you like watching TV shows from other countries?

Answer:- I love watching tv shown in English countries, especially the USA. I love their humour and special effects. In addition, it gives you good command of the English language. It improves your vocabulary and listening skills. I recently watched a serial “Tehran”. This was based on a spy story and originated in Israel. The serial was full of surprises and kept you glued. It tells the story of an intelligence officer who trespasses in an enemy country to destroy their nuclear weapons. The second part of this serial is still under production and will soon be out in the next month.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top