Advertisement Speaking Part 1 Questions With Answer

Advertisement Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Question 1 Are there many advertisements in your country?

Answer – Yes. There are several types of advertisements in my country. People are fond of these types of advertisements. In addition, we can provide the basic information and locations from these advertisements.

Question 2 Why do you think there are so many advertisements now?

Answer – There are numerous reasons for this. The first and foremost reason is, the market became more competitive. The second reason is advertising is an art, and in addition, it is a business. These are the main reasons we have had many advertisements.

Question 3 What are the various places where we see advertisements?

Answer – There were several places we can see different types of advertisements. For example, airports, railway stations, bus stands, cafes, hotels, markets, cinemas, social media, television, roadsides, booklets, broachers, etc.

Question 4 How do you feel about advertisements?

Answer – I believe it is the most relevant source of new announcements for brands. It helps to understand end-to-end descriptions of particular products. Whenever a brand-new product enters the market, the owners take care of the product launching splendidly with diversity. Apart from this, those who act in advertisements felt it is a source of income.

Question 5 Do you like advertisements?

Answer – I am a person who always likes to closely watch advertisements very eagerly because of the themes, landscapes, product implementation, background music, other combinations, and so on. In addition, numerous advertising agencies help business tycoons for launching their products with multiplicity.

Question 6 What kind of advertisement do you like the most?

Answer – I mostly like the advertisements which are delivering certain messages and themes to the public. They are abuzz and enthralling. However, my family member was interested in watching advertisements that contained the presence of celebrities.

Question 7 Have you ever bought something because of an advertisement?

Answer – Definitely. Plentiful products like home décors, kitchen utilities, electronic pieces of equipment, and apparel I bought because of advertisements. Although, before ordering, we must deeply go through certain product descriptions. It helps us to know to pertain to the product and is it suitable for us.

Question 8 Do you watch advertisements from beginning to end?

Answer – Not exactly. Some advertisements on social media and televisions are nonsensical monotonous. Due to these reasons, I’m not particularly eager to watch till the end. Even though,  once we receive the message from the particular advertisement, we are like to watch the same.

Follow Us on IELTSFever Instagram for more updates and the latest test tasks.

Also, Read Describe a Friend or Person Who Recently Got Success

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top