Advertisements & Books IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Advertisements & Books IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Advertisements & Books IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1. Do you like reading books? Why?

Answer – Frankly speaking, I am not fond of books and seldom have I read any book. Whatever reading I have done, it’s all related to my technical and work-related stuff. So, in short, I don’t have any interest in reading books.

Question 2. What book would you take on a long journey?

Answer – As I already stated that I don’t like books, but still if I don’t have any other option then I would like to take some information technology-related books, something related to the latest tools which are coming in the market as I am interested in these areas. But, other than this I really don’t want to take books on my journey.

Question 3. How easy is it for you to read books in English?

Answer – Reading books in English is like a cakewalk for me, because my whole education has been done in English medium only, and right now also my work culture, it’s all in English. So, I don’t face any problem in reading any English book.

Question 4. Have you given up reading a book recently?

Answer – As I clearly mentioned, reading is not my cup of tea. It is something which I don’t like to do very often. So there is no question of giving up any book, but whatever I read, it’s all related to technical stuff and I have read it very thoroughly.

Question 5. What kind of people like reading and what kind of people don’t like reading very much?

Answer – From my perspective, it totally depends on the person. Reading is a kind of activity which if anyone wants to have, he or she has to develop the activity, you cannot get into reading in one day or in one week, it’s is a long-term process so you have to generate it, you have to feel it and if you start liking then you definitely start involving yourself in reading.

Question 6. Do you like watching advertisements?

Answer – Very rarely do I watch advertisements because most of these advertised products are somewhat fake, they are not genuine, don’t have any authenticity and the celebrities who promote it, themselves don’t use it. They endorse these products only for the sake of money.

Question 7. Will you buy something because of an advertisement?

Answer – I would say no I don’t think so just because of that advertisement I will not go and buy any product. If I have to buy, I will check its physical features, will ask my acquaintances if they have used it or not, will go through the reviews and then I will think of buying that product.

Question 8. How do you feel when you see pop-up ads on the internet?

Answer – The feeling which I get when I see the ads pop up on my screen is it’s very annoying, very irritating and most of the time I just close those products and sometimes I give them the review also that this is not making any sense, putting these ads on anyone’s screen.

Question 9. Do you like funny or serious advertisements?

Answer – I like all the advertisements. It doesn’t matter what genre they belong to, that is funny or serious, if it is genuine and the ad has authenticity, I definitely like to watch those adverts because that will give some kind of crucial information about the product which I might miss while going through any kind of reviews.

Question 10. What makes a good advertisement?

Answer – It all depends on the content, the information which you convey through that advertisement. If that is genuine, not fake and that has some message about that product which is beneficial to the public then it is definitely worth watching that advertisement, and this makes good ads.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates

Also Read Some Feel that It Is a Waste of Time to Plan for The Future

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top