Apps IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Apps IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Apps IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1. What apps have you used recently?

Answer. Oh, I am fond of using different mobile applications as I am in the same field, that is, Software Development. So, on a regular basis, I try and use many apps like LinkedIn, BBCNews, Banking apps.

Question 2. What apps would you like to use in the future?

Answer. Without a doubt, all those apps are easy and safe to use because nowadays, many software firms are collecting customers’ personal data via their mobile apps.

Question 3. How much time do you spend on these apps?

Answer. It totally depends on what application I am using, like in terms of LinkedIn, I mostly spend 30 mins, whereas, in the case of BBC News, I give almost 1 to 2 hours of my time to go through all the important news.

Question 4. Which mobile apps do you use?

Answer. As I mentioned earlier, I consume all varieties of applications like banking, jobs related, news related etc.

Question 5. Which ones do you want to use?

Answer. To be honest with you, apart from social media apps, I am ready to go with any kind of apps. The basic reason is that these social media apps are meant to kill your time and waste your energy on unnecessary things like the debate on any random topic etc.

Question 6. Which ones are popular in your country?

Answer. Most of the apps which you could see in other countries like The US, The UK, many of them you would find in India also. As their source is almost the same, that is, through a specific play store or any digital store.

Question 7. Do you want to make an app?

Answer. I would love to devise a useful app. In all seriousness, I have already planned for developing a few apps which could help anyone to understand the application usage that whatever app you are downloading is safe to use or not and that too, without paying a penny.

Question 8. What was the first app you used?

Answer. If I remember correctly, it was Orkut, a social networking app in the early 2000s. The concept was the same as Facebook only, but due to some flaws, its popularity plummeted, and other apps took its place.

Question 9. Do older adults in your country like to use apps?

Answer. No, most of them don’t use, or in other words, I would say, they are quite reluctant to go digital and do any kind of operation on it.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates

Also read: Emails IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top