Colours Speaking Part 1 Questions With Answers

SPONSERSs

Colours Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.

Colours Speaking part 1 Questions With Answers.

Question 1. What colours do you like?

Answer – Well, I’m fond of vibrant colours like orange, red, and green, yellow. In fact, my wardrobe is full of these varieties of colours. Especially green is my favourite, and I have lots of dresses in this colour. It’s very soothing for the eyes as I generally relate this to nature.

Question 2. What is the most popular colour in India?

Answer – Well, there is no standard answer to this question, and it’s challenging to generalize, but if you pay a close look around my neighbourhood, office and, peers, I think bright colours are in the rage in my country.

Question 3. Do you like to wear dark or bright colours?

Answer – As I said before, I’m an admirer of bright colours. It also depends on the weather as summer is a more suitable time for bright clothes, whereas dark clothes are better in winters such as black and brown as they absorb heat. Overall, it depends on the mood and the situation.

Question 4. Do colours affect your mood?

Answer – As for me, colours and emotions are closely linked. When I am happy and cheerful, I opt for colourful clothing; however, when I am not in a good frame of mind, I go for bland colours such as grey or brown. I don’t know the reason, but that’s how I feel more comfortable.

Question 5. Did colour matter to you when you were a child?

Answer – Well, if my memory serves me well, I was always picky about my colours in my childhood, where I wanted candy only in a specific colour or preferred colourful clothes. So, to answer your question, I think colours mattered to me in childhood.

Question 6. Does colour matter when you buy things?

Answer – Hmm. I guess so. I pay attention to colours in any item I purchase. For instance, I buy clothes with special attention to colours. In fact, I always check different colour options before finalizing, not only for clothes but also for any other household items such as bedsheets, curtains, dinner sets, and air conditioners.

Question 7. Which colour do you not like to have in your home?

Answer – Well, I’m not fond of grey in particular since I find it bland. So, I avoid purchasing any item in this colour.

Question 8. What is the difference between men’s and women’s preferences on colours?

Answer – In my opinion, there is no segregation in terms of gender in today’s time when it comes to colour preferences. Men and women have tastes depending on their personality and mood. This is unlike the situation in the past, where men were mainly restricted to dark shades and women preferred brighter ones.

Question 9. Have you ever seen a rainbow?

Answer – Well, I saw it a couple of times in my hometown, generally during the rainy season. I vividly remember when I saw it the first time as a kid and was mesmerized by the display of vibrant colours in the sky. I was jumping out of my skin.

Follow Us on IELTSFever Instagram for more updates and the latest test tasks.

Also, Read Being Bored & Foreign Food Speaking Part 1 Questions With Answers

1 thought on “Colours Speaking Part 1 Questions With Answers”

  1. -----------------------------SPONSERSs-----------------------------

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top