Describe a Person You Know Who Is from A Different Culture: Recent Speaking Cue Card

Describe a person you know who is from a different culture

  • Who he/she is?
  • Where he/she is from?
  • How did you know him/her?
  • And explain how you feel about him/her.

Sample Answer of Describe a person you know who is from a different culture

There are many different cultures I don’t know about properly, but there is one culture I admire, and it is also a very beautiful culture. It is called a Sikh culture because I belong to a Hindu family, so I didn’t don’t know about any formalities of Sip culture, so I am heading back to talk about a very famous culture. One of my friends belongs to the Sikh culture, her name is Priya, and she lives in a Sikh family. I really admire her because of the Sikh culture, and she Lives in the city of Amritsar, where most of the Sikh community people are there. And I got to know her through my friend, and he introduced me to her. And after one or two met up, we became friends, and I really love their culture. She really taught me about their culture and their religious stories, and I watch a lot of movies which is related to Sikh culture. I feel good to know that It is a great culture, and I also really respect that I go to the gurdwaras to learn more about that culture. So this is the person whom I know from a different culture.

Part 3 Questions Describe a person you know who is from a different culture

Question 1:- Where and how can we get to know people of different cultures better?

Answer – Well, I think every city has its own culture and all religious people, and if we travel to a different city or to a different place then we learn about different cultures better and easier, and I think it is the only thing if we know about different cultures.

Question 2:- What are the advantages and disadvantages of cultural diversity?

Answer – The pros of culture, diversity and people can do good business with them, and the local market has the knowledge to boost their business to be more competitive and profitable. The cons are cultural diversity, language barriers, civic knowledge, and social tension. So, I think these are the pros and cons of culture.

Question 3:- How can traditional culture and other cultures coexist?

Answer – I think because of the same language and the same history. Somehow many traditions are connected to each other because many traditional cultures and other cultures also exist, and every culture is connected to each other behind the world, which is why cultures coexist.

Question 4:- Which Indian traditions are disappearing?

Answer – I think most Indian traditions are disappearing because the young generation doesn’t follow the proper tradition and culture that their parents follow. They live their life on because of that, Indian traditions or become disappear in the coming time.

Question 5:- Do you like to make friends with people from other countries?

Answer – Well, yes, I like to make friends from different countries it is because with this I can get to know about their culture and about their country and it is kind of I want to fly interest and what is the best way to know about the world and the people from the different nations.

Question 6:- Do you have any international friends?

Answer – Well, yes, I have a lot of international friends. It is because I travelled a lot through the Asia region, and I met very good and interesting friends there, and we connected on social media. I feel good about making them my friends.

Question 7:- How do cultural differences hinder the growth of an organization/company?

Answer – Cultural differences can affect consumer behaviour, ultimately placing a brand’s opportunities for global success in the hands of its efforts to bridge cultural barriers between local and foreign markets.

Question 8:- How do sports help to break the barriers of cultural differences?

Answer – I think sports help a lot to break the barrier of cultural difference because it doesn’t matter to which culture you belong. You must play for your country and for your people. That is why sports break all the barriers between different cultures. For example, in our Indian cricket team, many Hindu, Muslim, and Sikh players play together for the nation, and we feel proud to see that.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top