Describe a Place You Visited ( Not Your Hometown ) that You Recommended Others to Live In

Describe a place you visited ( Not Your Hometown ) That you recommended others to live in

  • Where the place is.
  • How do you get there?
  • What does it look like?
  • And explain why you like this place and often go there.

Sample 1 Describe a Place You Visited ( Not Your Hometown ) that You Recommended Others to Live In

Well, there are various places people usually go, and sometimes we make up our minds to live there forever. A similar experience I have confronted while residing in Chandigarh. It is 165 miles North of New Delhi.

Although I don’t go there regularly, when my child insists I go there for an outing, I plan with my family to visit over there. Interestingly, It looks like a paradise on earth. It has green spaces, shopping malls, skyscrapers and improved transport.

These various facilities attract people to visit this place more and more. Besides, I had spent many years there while studying and when I did a job, so I have a great attachment to this city.

If a person is living alone, then the person can’t get bored because there are great entertainment sources which can keep a person busy. In addition, a multicultural society makes this place hospitable for others.

Now work commitments, as well as family responsibilities, don’t let me live permanently in that place, but in future, when I will have a sound career, I would like to settle over there.

Sample 2 Describe a Place You Visited ( Not Your Hometown ) that You Recommended Others to Live In

Of course, my town is the first place I would recommend to anyone, but if I had to choose another city, it would be Dharamshala, a city in Himachal Pradesh. I recently got a chance to visit this place.

I went there with my friends. We booked a cab, and the journey was excellent, with breathtaking views of the Mountains. I recommend this place because it has a blend of everything. It has beauty as mountains surround it.

It has peace because it has many temples and churches where one can sit and feel relaxed. People here are great, and they follow the religion of Buddhism. In terms of education, this place is filled with many excellent institutes.

It also has a sports factor, a cricket stadium situated on the world’s highest peak. Moreover, Food here is also mouth-watering. All and all, this place has everything, beauty, peace, and technology that individuals need these days.

Part 3 Questions Describe a Place You Visited ( Not Your Hometown ) that You Recommended Others to Live In

Question 1:- What type of apartment do most people in your country like to live in?

Answer 1:- Well, most people in my country like to live in ordinary apartments. But wealthy people can choose to live in penthouses or sky villa apartments. These are very expensive due to additional amenities like a garden, roof and a big balcony.

Answer 2:- Nowadays, individuals prefer a place with modern amenities such as a garden, gym, private parking, and water 24×7. In today’s era, people have busy work schedules, so such amenities help reduce stress.

Question 2:- Do people in your country like to invite others as guests?

Answer 1:- Yes, people like to invite others as their guests because they believe in hospitality, and it’s a great way to join others to know more about them and share happiness.

Answer 2:- Indeed, Indians are famous for their hospitality. We are wired that way that we love to cater for guests. Especially after Diwali, individuals invite friends and family to their place.

Question 3:- Do people take gifts when they visit each other?

Answer 1:- Yes, people exchange gifts when they meet each other. Moreover, it’s customary in our culture to bring something with you whenever anybody visits their near and dear ones’ house. It is a token of love, and it strengthens relationships.

Answer 2:- Yes, a small present such as a sweet box, a flower booked or chocolate. This is a form of showing love and respect for each other. The kids are always super excited about this as they get their favourite sweets.

Question 4:- What is the difference between the houses in the city centre and the suburbs?

Answer 1:- Well, houses in the city centre are very expensive in contrast to homes in the suburbs. In addition, City Centre houses are in the crowded place whereas suburban areas have plenty of space and the houses are big enough and can have a big garden and a garage.

Answer 2:- In main difference is that houses in the city centre are congested while in more spacious suburbs. Also, in cities, high-raised high-rise apartments are more common than in the countryside, where two or 3-story buildings are ordinary.

Question 5:- what facilities do young people and old people like in your country?

Answer 1:- Young people like to have shopping malls, improved transport and some leisure parks because they want entertainment, and these places are full of entertainment. They can visit these places with their friends and family. At the same time, oldsters like to live in such areas which are quiet and noise free.

Answer 2:- both young and old love to have a park and library, as young can play in the park, old ones can rest there, and both can read literature in the library. They also prefer grocery stores or supermarkets nearby so that they can avoid having to travel much to buy essential items.

Question 6:- what is the difference between facilities in the countryside and the ones in the cities?

Answer 1:- Well there is a big difference in the facilities provided in a city or a village. Every facility in a city is available, like leisure parks and roads and shopping complexes. Like countryside areas, people need a means of suitable transport, and sometimes poor electricity supply and lack of good educational institutes also belittle these places compared to cities.

Answer 2:- The facilities in cities are more modern, such as a gym and home theatre, whereas open parks are more common in the countryside. In cities, the frequency of public transport is more than in the suburbs.

Question 7:- Which do you prefer living in a city or only visiting it as a tourist?

Answer 1:- Well I love to visit as a tourist only because I live in a suburban area, where plenty of facilities are available similar to the facilities provided in a city. But the fundamental difference is that cities are full of noise and people do more than one job, which makes their lifestyle hectic. So just walking around the city is suitable for entertainment purposes, not living there for whole life.

Answer 2:- I m born and brought up in a city only, and I only stayed in the village for a week, so I cannot adjust to the suburbs, and I will definitely choose to reside in the city any day.

Question 8:- Why do some people want to go to college far away from home?

Answer 1:- Well, most collegians want to be admitted from their homes because they want to explore new places and be independent. Another reason might be that they want to avoid staying under the supervision of their parents because if they are admitted to the local college, then their parents can keep an eye on them so they can only independently roam here and there.

Answer 2:- There are many reasons for it, such as one can have more freedom, they can learn many things such as how to be independent. They have more career opportunities, and they get a chance to meet new people and many more.

Question 9:- How do people get to know about new places?

Answer 1:- People get to know about new places by searching a lot on the internet and sometimes advertisements that are displayed on the roadside in the form of billboards, banners and, sometimes they know about the places from their friends, who have visited these places.

Answer 2:- In this era, everything is available on the Internet. People visit new places, and they make videos and upload them on youtube. They share everything, how to get there, their experiences, activities, Food to try and whatnot. The Internet made it easy to know about anything.

Question 10:- What is a popular attraction that people like to visit in your country?

Answer 1:- Well there are a lot of popular attractions that people like to see in my country like there are botanical gardens, museums, libraries and skyscrapers which are very famous among foreigners. These buildings give them plenty of knowledge about the history of my culture, and they appreciate the work of art engraved on them.

Answer 2:- India is a diverse county with many tourist attractions, such as the taj mahal in Agra, which is the seventh wonder of the earth. Kashmir, called heaven on earth, is the statue of unity and many more.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top