History IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

History IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


History IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1. Do you like (to learn about) history?

Answer – Yes, obviously, I love history because history is merely subject which teaches individuals how to tackle events or situations. Apart from it, it also teaches us important lessons.

Question 2. What historical event do you find most interesting?

Answer – The most fascinated historical event I found is when Conquer the fight which was held between Pakistan and India. This was an achievable goal or task which India had made.

Question 3. Do you think history is important?

Answer – Yes, it is part and parcel of life. Without history, people are nothing. They cannot teach the lessons. In addition to it, they cannot even learn the culture’s tradition.

Question 4. Do you like to watch programs on TV about history?

Answer – Yes, sometimes I watch programs on TV related to history which make me feel proud when I see the achievements.

Question 5. Do you think you can really learn history from films and TV programs?

Answer – Yes, I can learn a plethora of things from films and TV programs. Some historical movies become an individual’s motivating.

Question 6. Do you think the Internet is a good place to learn about history?

Answer – Yes, the Internet is a far better place to learn about history. With the help of these technologies, they can learn better. They can search and seek out content about history whenever they want.

Question 7. Can you name a person from history whom you would like to learn more about?

Answer – I would like to learn more about Jawaharlal Nehru. I have heard about him since childhood. Still today, he is my inspiration.

Question 8. Why would you like to learn more about him/her?

Answer – I would like to learn more about him because he is the motivator in today’s youngsters. He was the real struggler of our nation.

Follow Us on IELTSFever Instagram for more updates and the latest test tasks.

Also, Read Mobile phones & Magazine IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top