Home Town IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Home Town IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Home Town IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Can you tell me about your Hometown?

Answer:- Currently, I’m living in Surat, but my Hometown is Mehsana which is located in a northern part of my state Gujarat.

Question 2:- How has your Hometown changed over the years?

Answer: There’s a lot of significant change I have observed in my Hometown from past years. There’s a lot of new services which is added by the authority of my Hometown.

Question 3:- Is there any way your Hometown could be made better?

Answer: No, I don’t think my Hometown could need to be better. All types of facilities are available in my home town.

Question 4:- Are there good transportation system links to your Hometown?

Answer:- Yes, all type of transportation system is available in my Hometown, such as bus, train and cab.

Question 5:- What kind of jobs do the people in your Hometown do?

Answer:- Most of the people in my Hometown like to do farming but there are some other people who like to do different kinds of things such as jobs in different kinds of fields and so on.

Question 6:- Do you have a lot of friends?

Answer:- No, I don’t have a lot of friends. I have only two friends, and every time we go together anywhere.

Question 7:- Who is your best friend and why?

Answer:- My best friend is Jamie, and he Is be with me since my childhood so because of that he is my best friend, and also he helped me in my tough time.

Question 8:- Who would you most like to be friends with and why?

Answer:- I would like to be friends with my classmate because we spend lots of time together in our school and tuition.

Question 9:- What kind of person can you make friends with easily?

Answer:- I saw the primary reason to make any friends, which is loyalty and helpfulness. People Who are helpful and kind I always make them friend very easily.

Question 10:- Which is more important to your friends or family?

Answer:- In my opinion, both family and friends are important to me because both are important in different situations.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top