Hometown & Weather IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Hometown & Weather IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Hometown & Weather IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- What is your country famous for?

Answer – Well my country is famous for its historic buildings, culture as well as traditions. Moreover, it is also known as the land of Saints as well as Martyres.

Question 2:- Where do you live in your country?

Answer – I live in the Northern part of my country. Basically, it is a district, Roop Nagar. It’s a beautiful place to live in due to a lot of modern amenities that every modern person likes like multiplexes, transport means, good health care facilities, and leisure parks.

Question 3:- Is it an interesting place to live?

Answer – Yes it is a very interesting place to live as the above-mentioned one has all the facilities to live comfortably. Moreover, I love the leisure Park that is at a stone’s throw from my home. There are many swings, and it is full of greenery, and every person from outside places likes to visit this place.

Question 4:- Are you planning to live there in the future?

Answer – Well, right now, I am planning to migrate overseas. So I am a bit dubious. If I get a visa and migrate permanently Overseas, then I would like to spend my holidays in my hometown; otherwise, I would prefer to live overseas rather than in my hometown.

Question 5:- How is the weather today?

Answer – Well, the weather is very pleasant. It is moderate, so due to moderate weather, it looks very pleasant to sit in the Courtyard with a cup of coffee and some snacks. It will be the icing on the cake if I make a plan with my friends to watch a movie because it looks pleasant to go outside in this weather.

Question 6:- What’s your favorite kind of weather?

Answer – Well, I love nebulous weather because when the weather is cloudy than I mostly go outside with my friends and we watch a movie and also visit an ice cream parlor to eat my favorite ice cream, Everything looks new when a cold breeze blows and really to click photos in this weather has a different experience.

Question 7:- Is there any type of weather you really don’t like?

Answer – I don’t like warm weather because when the weather is hot, I can’t go outside. Moreover, the foul smell of sweating, especially when one is surrounded by a group of friends, brings embarrassment. Moreover, a power cut makes the day terrible during hot weather.

Question 8:- What is the climate like in your country?

Answer – Well, the climate is moderated neither there is too cold nor too hot. It is pleasant to go outside, even to hill stations during this weather, so people don’t feel lazy they love this kind of climate.

Question 9:- Does the weather affect people’s lives in your country?

Answer – Yes, of course, people’s life greatly affected by the weather because when the weather changes, people feel a kind of change in their behaviour as well as they also experience some physical problems like allergy, runny nose, cough.

Question 10:- Do people change in the summer?

Answer – Yes, when the weather is harsh then definitely it has a bad impact on the transport like buses don’t run on time. Sometimes there are no buses to travel. People feel great trouble due to inadequate bus service.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates and the latest news.

Also, Read Politeness IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top