IELTS Speaking Part 1 ( Weekends ) Questions With Answer

IELTS Speaking Part 1 ( Weekends ) Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


IELTS Speaking Part 1 ( Weekends ) Questions With Answer

Question 1:- What do you usually do in your spare time?

Answer 1:- Well, I always spend my quality time in productivity. Sometimes I also prefer to do a recreational activity and listing to some sort of music, so these things mostly I do in my spare time.

Answer 2:- I get a lot of free time at the weekends so at that time I prefer reading books and prefer going to play badminton with my friends.

Question 2:- What do you usually do on the weekends?

Answer 1:- Well the time at weekends I always spend time with my family as well with friends. I often watch a movie on weekends and also explore New restaurants in my home town.

Answer 2:- I like hanging out with my friends, so on Saturdays and Sundays, I go out and spend some quality time the entire week.

Question 3:- Do you like to work on the weekends?

Answer 1:- No, I don’t think so work on the weekend could be beneficial in my life because I want to take a break from the hectic life and spend time with myself and also be involved with the various kinds of extracurricular activities, which also makes my lifestyle convenient and most of the time I am eagerly waiting for weekends, which I organize all the plans in a good manner.

Answer 2:- No, I don’t prefer working over the weekends. I want Pine to regenerate myself from the work which I had been doing.

Question 4:- Do you feel that weekends now are more important to you than when you were a child?

Answer 1:- Yes, definitely the weekends were too important for me when I was in the kinder garden because I didn’t like to go to school, so weekends I considered bliss and That time had much waited for me when I was a child.

Answer 2:- Yes, during school days, I did not have many thoughts about overspending and energizing myself but now, since I am working in a software company and work timings are difficult to manage, I need time.

Question 5:- What would your ideal weekend be like?

Answer 1:- So I would follow the pattern of eating, sleeping and repeating and avoiding the routine so, and I will sleep whole the day with no plans and no work. My ideal weekend is like that.

Answer 2:- On Saturdays, I relax. I go to the gym and Recreation club in my apartment and spend time with my, and on Sundays, I prefer going out with my friends or family.

Question 6:- Is it important to make the most out of your weekends?

Answer 1:- Definitely yes! Weekends are too vital for people who live in the modern era, and even there are ample opportunities for people to take from the weekends and engage with productivity. Moreover, taking a much-needed break full-fill the needs of the body, which are crucial for the body.

Answer 2:- Yes, I prefer spending quality time with my friends and family and weekends are there for good relaxation, and I get to spend time for myself.

Question 7:- Which is your favourite part of the weekend?

Answer 1:- Well, my favourite part of the weekend is I prefer to spend quality time with my family members and also have a conversation with a cup of coffee. Moreover, that is a day when I avoid my daily routine and also get up late in the morning because weekends I consider a short vacation, which makes a lifestyle easier.

Answer 2:- On Sundays, I go out with my friends, and also I read lots of books after coming back, so that would be the most favourable part of the weekend.

Question 8:- Do you think your weekends are long enough?

Answer 1:- No, I don’t think that long weekends have sufficient advantages in my life because more vacations aren’t compatible with me even I want to get attached with my workloads, so 1 or 2 holidays are much sufficient for me which organize and regenerate my whole in a good manner.

Answer 2:- I’m not really because, at the end of the week, I feel like I need some more time to enjoy myself, and so I would prefer to take leave on Monday.

Question 9:- How important do you think it is to have free time on the weekends?

Answer 1:- Well, having free time also brings a bucket of happiness. Moreover, I also feel overwhelmed and delighted whenever I will get more free time at the weekend, so in terms of the hectic workload, weekends are also considered a stress buster for me, and I also spend my quality time on pet activities.

Answer 2:- Weekends are the only time when I get a lot of free activities to do. It is really important because on weekdays I don’t get the time and I am because of my busy schedule.

Question 10:- In your country, do men and women usually do the same kind of things on weekends?

Answer 1:- Well according to my nation both men and women have some different tastes and desires moreover in the term of women they always go shopping Because women always love shopping and prefer to go to religious places, But in the term of men they always spend their weekend on education activities, and they also plan some short vacation even though they also Take part in extremes sports.

Answer 2:- Not really, because even in this generation, men and females prefer to have a different household source, but I want people to change and share all their activities.

Question 11:- Why do you think many people consider the weekend to be important?

Answer 1:- Well are, the majority of people like to spend their quality time with their near and dear ones, and the weekend is a Mausam prominent Aao part of their lives and the things that if they spend time with them definitely make a bond stronger release a majority of people like to spend their time on a recreational activity which also reveals the S test so we can and could be a more initiation in the term of view of living, so it has had numerous benefits in a people life.

Answer 2:- Weekdays are the ones where we are for a company or professional life weekends are the most part of our life which we spend on doing our activities which we like to do.

Question 12:- What are you going to do next weekend?

Answer 1:- Well, I have some sort of plans on weekends with family. Moreover, I will go to the movies and later catch up with dinner.

Answer 2:- Next week and I have actually planned to go on a trip with my friends, so it is an 80 km long drive near the city where I am residing right now.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top