IELTS Speaking Test Part 1 ( Recycling ) Questions With Answer

IELTS Speaking Test Part 1 ( Recycling ) Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


IELTS Speaking Test Part 1 ( Recycling ) Questions With Answer

Question 1:- Do you recycle? Why/why not?

Answer 1:- Yes, I often do recycle because it has numerous advantages for the ecosystem, and we also protect our environment with the help of small recycles. Moreover, I mainly paper plastic recycling in my home, and I also do and make where is kind of right things from the waste material.

Answer 2:- I recycle most of the items which are made up of Glass and wood because it damages the environment, and we are in need of ascending.

Question 2:- What do you recycle?

Answer 1:- I already mentioned earlier am open to doing plastic as well as paper waste, and I also make some kind of new variety of creativity from that. Moreover, I also made some small tables with the help of plastic and rubber, so this kind of thing I mainly do in my home.

Answer 2:- I prefer to recycle Glass and plastic because there is a huge amount of plastic which is thrown here and there, so we are an expert in recycling these materials as early as possible.

Question 3:- Do you always try to recycle paper and plastic?

Answer 1:- Yes, are you open to doing a recycle paper and plastic in my day to day life because I am too eco-friendly and in school time, I took a 4 to the front of the audience and principal I will preserve my environment from every aspect, so that is my responsibility to protect the earth.

Answer 2:- Yes, so there are some people who are accessible for collecting papers and plastic from our home, so I think every month they come to the nearby houses, and they collect these products for further recycling.

Question 4:- What is commonly recycled? What products?

Answer 1:- There are numerous things which people like to recycle a lot of products in their day to day life, but most common products or papers plastics Roberts and other materials which are harmful to our environment and many people like to use all the products in their daily routine, so these things the people and I throw in their waste and some people like to recycle.

Answer 2:- As mentioned earlier in our area plastic paper and glass products services are called frequently there are also some more industries which pay for getting these items from the customers.

Question 5:- Did you learn to recycle when you were a child?

Answer 1:- Yes, I learned some of these skills when I was a child. I remember vividly when I was in 6th class, and our class teacher gave us immense knowledge regarding the recycling of waste because it was a very initial state that protects the environment from the beginning.

Answer 2:- Not really, but my friends have done a lot of recycling methods, and they have also learnt it in our science classes so interesting to watch them make such beautiful things out of waste.

Question 6:- Why have people’s attitudes towards recycling changed over the last several years?

Answer 1:- There are a lot of changes have been observed in our people as compare to the past years one of the foremost reason is that people get busy in their jobs and they don’t have time to spend the productivity on the recycle, so they put all the focus to earn money, so that is the reason people change their attitude in the term of recycling.

Answer 2:- Last few decades, there has been a massive amount of their massive amounts have been collected due to the products such as the wood, and it is not only affecting the human beings but also the animals and plants. If this waste keeps smiling up, then it will definitely be a threat to our survival, so it is essential, and it has become a habit of improving the means of recycling.

Question 7:- Do you think recycling is important?

Answer 1:- Yes, with no doubt recycling play a significant role in preserving the world in a well mannered, so we need to do recycle everything to save the life on earth because the depletion of recycling every day is around metric tons, which is harmful to the environment slowly, so we need to save the life of the earth.

Answer 2:- Yes, recycling is crucial in the current generation because the wonder has been piling up in massive quantities, and due to this, there is a lot of ocean which has been accumulated.

Question 8:- Will you keep recycling in the future?

Answer 1:- Yes, I would like to keep recycling in the future, even though it’s my responsibility to preserve the life on earth, and I will show my efforts and dedication to the upcoming generation. I also like to recycle a lot of products, and I have some sort of plans to make several things from the recycling and waste.

Answer 2:- Yes, definitely recycling this must process, and it has to be accommodated in future as well also educate our anger generation on how to make substances or these products more renewable and reuse them as much as possible.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top