IELTS Speaking Test Part 1 ( Your Neighbourhood ) Questions With Answer

IELTS Speaking Test Part 1 ( Your Neighbourhood ) Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


IELTS Speaking Test Part 1 ( Your Neighbourhood ) Questions With Answer

Question 1:- Where are you living now?

Answer- I am living in a city, and my hometown is Ropar, which is a district, and it is a beautiful place to live in.

Question 2:- Do you like the area that you live in?

Answer- Yes, of course. I love the area where I am currently living. It’s a beautiful place where there are lush green parks, multiplexes as well as historical temples. So people need not go anywhere for shopping as well as for enjoying their leisure time because they get every facility there.

Question 3:- What do you like most about where you live?

Answer- I like the most the wonderland Park, which is a very beautiful place for children and I like that place because I usually go there at weekends with my child and she spends her quality time like she does cycling as well as running.

Question 4:- What is the neighbourhood like where you live?

Answer- People who live around me are very amiable, cooperative as well as quiet persons. They are ready to help others at any time.

Question 5:- What can be improved in the area where you live?

Answer- Everything is satisfactory in my hometown, but I feel that there must be more employees at the entrance of any public building because people don’t get a ticket to see those premises due to heavy crowd. If there are more employees, then everybody will be able to utilize their time, and they don’t have to wait for another weekend.

Question 6:- Do you know any famous people in the area that you live in?

Answer- Yes, there are many famous personalities living in my hometown. One of them is Shivendra Mahal, who is a famous actor in the Punjabi film industry. Moreover, it’s also a home town of the famous singer as well as actress Amar Noori, who occasionally visits this place.

Question 7:- Do you intend to stay in this area in the future?

Answer- Well, right now, I have planned to migrate overseas, but in my free time, as well as when there will be vacations for my child, I would like to spend that time in this place.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top