Music & Movies IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Music & Movies IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Music & Movies IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- How often do you go to the cinema?

Answer:- I’m not a big fan of cinema. Therefore I go to see a movie in the theatre once in a blue moon. The last time I went to the cinema was on 20th August 2015 when I travelled to Abuja, the capital city of my country, Nigeria. I went to see my bosom friend by the name of Gloria, whom I have been friends with since 2009. We booked a movie called “AT LAST “, and we watched it with Passy, who’s a mutual friend to both of us.

Question 2:- Are cinema tickets expensive in your country?

Answer:- Well, it’s not very costly. The last time I went, the fee was 500 Naira to watch an hour movie. Though some locations charge as high as 1,500 Naira, I still consider it pocket friendly because people do go there at leisure and to relax, so it’s not a compulsory thing to do.

Question 3:- What are the advantages of seeing a film at the cinema?

Answer:- There are several merits of seeing a movie at the movie theatre. One is that the environment is very friendly, devoid of distractions of any kind. The light effect is more gentle to the eyes more to it is the sound system. It’s more natural to the ears than the regular television at home. Furthermore, the viewing effect is awesome. The screen is so bold that it almost looks so real. One may even feel the movie is just live on the stage.

Question 4:- Do you usually watch films alone or with others?

Answer:- Well, it depends on my mood and the type of movie I am watching. I love watching action movies with friends because I don’t usually follow up with their tricks, so friends I watch help to put me through. When it comes to a romantic movie, I prefer to watch it alone than have people around. My greatest nightmare is a horror movie; I dare not watch it alone.

Question 5:- Which actor would you like to play you in a film?

Answer:- I love Mercy Johnson Okojie of Bollywood so much. She fits into any character given to her, and I guess if she’s allowed to mimic my actions and act it in a movie, there’s no doubt that she wouldn’t do it perfectly well.

Question 6:- How do you listen to music?

Answer:- Well, I love playing my music so loud with a good sound system. Though I also use mp3 and also play directly from my phone or computer. I do enjoy music when I’m very busy because it calms my nerves and gives me more energy to do more work.

Question 7:- When do you listen to music?

Answer:- I do listen to music any time of the day, but I don’t joke with listening to music early in the morning and at bedtime. I consider music in the afternoon as noise which I avoid at all cost.

Question 8:- What’s your favourite kind of music?

Answer:- Hmmm, generally I like all types of music except rap songs, my best music is worship music, especially from Chinwe onnwe. I equally enjoy listening to blues; it makes me cool and far from anger and irritation. Finally is contemporary music. It’s always my evening meal as it rejuvenates my body and makes me cool. I seldom listen to high life music.

Question 9:- Is music an important subject at school in your country?

Answer:- Initially in the 80s music was morally not considered a decent course to study in school as they are always seen as irresponsible people but today music industry has hit it so big in the country that everybody now sees it as one of the best subjects to study in the university.

Question 10:- What kinds of music are (most) popular in your country?

Answer:- ell, I guess gospel music and secular music have gained the most popularity in my country. Gospel music thrives mostly because more than half of the population are Christian, and normal secular music is equally invoked and enjoyable almost by the body in the country.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top