New Activities IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

New Activities IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


New Activities IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you like to try new activities? Why?

Answer:- Definitely yes. Learning is courage. Trying new things whenever possible is not a waste. Besides that, it will be a value-added to our life to success and mature enough in adopting new changes.

Question 2:- What activities would you like to try?

Answer:- I love to try many things, such as new drawing and coloring techniques, sewing, and cooking tips.

Question 3:- Is it good for people to try new things?

Answer:- Yes, of course. I am a painter during my free time, and there are new techniques that I always learn from social media and do experiments. But it is hard sometimes to have a better result in the first approach. With the practice only, I was able to do better.

Question 4:- Why are some people afraid of trying new things?

Answer:- I feel like it’s the nature of each individual. They used to their habitual life cycle like repeating the same busy schedule without adapting to the newly available opportunities, which make them distanced from the society.

Question 5:- What activities did you do when you were a child?

Answer:- I painted a lot as a child and did many craft activities because it helped to free myself.

Question 6:- Do you like to try new activities alone or with friends?

Answer:- I am a silent character, so I would say I mostly prefer to try alone. But there are pros and cons like we can collect information from friends’ experiences and can gather new ideas.

Question 7:- Did you try new activities when you were younger?

Answer:- Not very much. But yes, I have tried things when it comes to art, like trying to imitate how my lectures do.

Question 8:- What help do people need when they’re trying new things?

Answer:- Well, people need assistance in giving instructions like the steps to be followed and how to be resolved if something went wrong unexpectedly.

Question 9:- What are some of the difficulties a person might have when they try something new?

Answer:- The most difficult thing is to admit the wrongdoings that happened when trying. It is always good to learn good and wrong in order to make ourselves correct next time.

Question 10:- Do you think it’s better to have new experiences when you’re young or when you’re older?

Answer:- I believe there is no age limit in trying new things. Every day as humans, we learn a lot, and it is better if you can adapt to it whenever possible.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top