Photography & Arts IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Photography & Arts IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Photography & Arts IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you like art?

Answer:- Yes, I do, I am fond of different kinds of arts, and it is useful in our life.

Question 2:- Do you think art classes are necessary?

Answer:- Why not? It will be beneficial for learners if they have a tough of taking classes of the arts, but it is also a personal choice.

Question 3:- How do you think art classes affect children’s development?

Answer:- Art is the way to improve cognitive skills and problem-solving skills. Moreover, as arts represent the ethics and culture of any community, they can learn that.

Question 4:- What kind of paintings do people in your country like?

Answer:- India is a diverse country, and its population is over a billion, so it is very hard to tell, but I guess scratch, portrait, and landscape painting are common ones.

Question 5:- What benefits can you get from painting as a hobby?

Answer:- It is a matter of choice, and if I have an interest in a painting, then I can be the way to pass my vacant hour or time precisely as well as wind me; furthermore, it can be vocation.

Question 6:- Do you like to take photographs?

Answer:- Yes, I do; I’m always fond of capturing special moments; I also have a good quality camera on my smartphone, which aids me in taking a picture.

Question 7:- Do you prefer to take photos yourself or to have other people take photos?

Answer:- I love both, and whenever I am alone, I like to take my selfie while with someone I love to take the picture in a group.

Question 8:- How often do you take photographs?

Answer:- It is not quite sure or precise, but whenever I got time, I click it.

Question 9:- Do you prefer to take pictures of people or of scenery?

Answer:- The scenery would be my first priority as compared to people, especially the nature and historical places.

Question 10:- Are there any photos on the walls of your home

Answer:- Yes, we have my whole family together framed photo on the living hall’s wall.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top