Photography Speaking Part 1 Questions With Answer

SPONSERSs

Photography Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Photography Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you like to take photographs? (Why?)

Answer – Previously, I didn’t, but I now enjoy clicking pictures of scenic views and my friends and family because I travel extensively.

Question 2:- Do you prefer to take photos yourself or to have other people take photos? (Why?)

Answer – Well, in today’s time, selfies are the rage, but I prefer people taking my photos because the background can be included.

Question 3:- How (why) did you become interested in photography?

Answer – As mentioned earlier, I am an ardent traveller, so exploring new places, meeting new people and experiencing different cultures got me into photography.

Question 4:- How long have you liked taking photographs?

Answer – I don’t quite remember, but vaguely around 5-7 years ago, because that’s when I started to feel the need to have my own picture album for memories.

Question 5:- In what situations do you take photographs?

Answer – On festivals, or special occasions with family and dear ones. Other than that, of course, when I’m travelling or trying a new adventure too.

Question 6:- Do you prefer to take pictures of people or scenery?

Answer – Well, I think I’m a nature lover and an environmentalist, so I would be biased toward shooting scenic views and landscapes.

Question 7:- Do you keep your photographs on your computer?

Answer – Just like everyone else does, I am no different. Yes, I store my pictures on the computer or the cloud or on external hard drives depending on how I’d like to access them in the future.

Question 8:- Are there any photos on the walls of your home?

Answer – Of course! I vividly remember I purchased one while touring Egypt, and it’s quite unusual because it is made of papyrus and has ancient hieroglyphs painted on it.

Question 9:- Do you frame (or have you framed) any of your photos? (If yes, which? & why??

Answer – This reminds me of one of my friends who taught me about framing pictures. Yes, I do have photographs framed from my childhood times and recently from my travel years.

Question 10:- Do you prefer to send postcards to people or send photos you took yourself? (Why?)

Answer – I used to send postcards to friends back in time, but now I prefer sending images that I have clicked myself. That is because it adds a personal touch, and I can showcase my photography skills too.

Follow Us on IELTSFever Instagram for more updates and the latest test tasks.

Also, Read Art Speaking Part 1 Questions With Answer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top