Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Cooking and Housework

Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Cooking and Housework. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Cooking and Housework

Question 1:- Do you like cooking?

Answer – Pretty much. Preparing something to eat is always a pleasure, especially for dinner. I am always thrilled to prepare Italian dishes such as pasta, red meat and potatoes.

Question 2:- Who usually does the cooking in your home?

Answer – My mother. She is the chef of the household. As long as she can do it, she will always be there preparing delectable food that will water your mouth.

Question 3:- Do you do some cooking/help your family cook at home now?

Answer – Sometimes. Recently, my mother could not prepare anything for lunch because she was hardly involved in her work. Thus, I decided to substitute her and cook the Indian curry. In the end, every family member was impressed by how good it was, and I was glad to help my mother on a very busy day.

Question 4:- Do you think your home is clean and tidy?

Answer – Pretty much polished, I would say. Every day, my mother and I spend a busman’s holiday cleaning furniture and floor with our new vacuum cleaner. This is so efficient that our home never gets uncleaned.

Question 5:- Did you do some house cleaning when you were young?

Answer – Yes, I did, especially in the kitchen. When I was seven years old, my mother came home completely zoned one day because she had to work hard. Thus, I decided to help her polish the mess everyone had left in the kitchen. I was employed for almost one hour, but it was worth it.

Question 6:- Do you have breakfast at home every day?

Answer – Yes, I do. Although drinking a cappuccino or a cup of coffee in a bar is better, I prefer to have a substantial breakfast in my house. This is because, after some minutes of waking up, I enjoy relaxing in my place, which is impossible in outdoor places.

Question 7:- Do you want to learn how to cook well?

Answer – Sure I do. I don’t believe that being able to cook is only useful to avoid starving to death, but it also trains skills to cook quality food. Thus, learning how to prepare a delectable chicken and fries plate is good for delighting one’s taste.

Question 8:- What housework do you like or dislike doing?

Answer – I love cleaning up my bedroom. Since I was young, I have been accustomed to polishing furniture and washing its floor. I believe that if I did not do such cleaning operations, I would definitely be choked by dust.

Question 9:- Do you think that men and women should share housework?

Answer – Yes, I believe so. Cooperation in the household is fundamental to keep on going well in the daily routine. Thus, men now should contribute to doing laundry, washing floors and polishing furniture the same way women do.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top