Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Hometown

Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Hometown. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Hometown

Question 1:- Can you tell me about your hometown?

Answer – I hail from a small village called check district, Kaithal, in northern India.

Question 2:- How has your hometown changed over the years?

Answer – Indeed, there are a plethora of changes which are made by lawmakers in my locality, such as transport facilities. Furthermore, healthcare amenities are also adorable.

Question 3:- Is there any way your hometown could be made better?

Answer – As I mentioned earlier regarding amenities provided by the administration, for instance, parks and electricity are available 24 hours a day.

Question 4:- Are there good transportation links to your hometown?

Answer – My hometown’s transport facility is excellent because public buses and cars are available for citizens around the clock.

Question 5:- What kind of jobs do the people in your hometown do?

Answer – There are ample jobs that individuals perform in my locality as the majority of the masses indulge in the services sector, such as Banks and electricity boards.

Question 6:- Do you have a lot of friends?

Answer – Indeed, yes, because I consider myself a gregarious person; what is more, I also love to talk with them.

Question 7:- Who is your best friend, and why?

Answer – Rohit is my best friend because I always share my ins and outs with him, and he never spills the beans in front of anyone. I can easily say that he is my bosom buddy.

Question 8:- Who would you most like to be friends with and why?

Answer – As I said earlier, with Rohit, everyone likes me for several reasons. Firstly Rohit and I have the exact liking. Moreover, we both love to talk and kill time with each other.

Question 9:- What kind of person can you make friends with easily?

Answer – I deem that person who is an eager beaver and benevolent a fascinating trait of an individual. Therefore, I observe these characteristics in individual personalities when I make friends.

Question 10:- Which is more important to you, friends or family?

Answer – Without any second thought, both plays play an indispensable role in my life; however, family is more crucial to me because they provide me with anything I want.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top