Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Social Media

Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Social Media. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Social Media

Question 1:- Do you like using social media?

Answer – I’m not proud to say this, but I love scrolling through Instagram.

Question 2:- What’s the most popular social media in your country?

Answer – It depends on the age of old individuals; Facebook and WhatsApp are famous, while youngsters are crazy about Snapchat and Instagram.

Question 3:- Which social media websites do you use?

Answer – I use Instagram to follow trends and WhatsApp to connect with people.

Question 4:- How much time do you spend on social media sites?

Answer – I spend more than an hour scrolling Instagram the whole day. I mostly do it during my breakfast and before my bedtime.

Question 5:- What kind of information about yourself have you put on social media?

Answer – The things I keep on social media are mainly related to my profession, the cuisines I love, and the people I love the most.

Question 6:- Is there anything you don’t like about social media?

Answer – Yes, It is addictive and sometimes, even when we have something important to do, we procrastinate and waste time on social media.

Question 7:- Why do some people choose not to use social media?

Answer – Because they think it is a waste of time. They also do not like to see what others are doing; they prefer to focus on themselves.

Question 8:- Do you think you or your friends use too much social media?

Answer – Yes, sometimes we spend a lot of time on it. However, I believe it’s okay because it’s the way we stay connected by sharing relatable memes or reels.

Question 9:- Do you want to work in the social media industry? Why?

Answer – No, I would never like to work in that field; I don’t think I have any skills required to work in this industry.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top