Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Study and Job

Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Study and Job. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Study and Job

Question 1:- What subjects are you studying?

Answer:- I am currently doing a job, and I am not studying any subjects.

Question 2:- Why did you decide to study those subjects?

Answer:- As I mentioned, I am doing a job and not studying any subjects.

Question 3:- Do you like your subject?

Answer:- Again, I am working, but if I have to choose a subject that I like, it would be math or science.

Question 4:- Do you prefer to study in the mornings or the afternoons?

Answer:- I prefer to study in the early morning for two reasons, one reason is that we have a proper sleep and wake up feeling fresh, which activates our brain cells for learning new topics, and there is more clarity in understanding the concept, too because we are focused, and there is no distraction or noise which could divide our attention.

Question 5:- Do you miss being a student?

Answer:- I do not really miss being a student because I never liked to study much; I was always a last-minute reader and would never be a proactive learner in my school days.

Question 6:- Is it exciting?

Answer:- It is not much exciting as of now; I have more fondness for work than for being a student again.

Question 7:- Are you looking forward to working?

Answer:- I always look forward to working. In fact, I also work on most of the optional holidays too, not because I am a workaholic but because I like to be updated about upcoming tasks and in terms of work, I am a proactive task achiever.

Question 8:- Why did you choose to do that work (or that job)?

Answer:- I love interacting with foreign clients to understand their business and to design them well in IT software. It involves many skills such as analytical, communication, critical thinking, decision-making, and database SQL knowledge, to name a few, which help us to evolve more in our data analyst career prospects.

Question 9:- Do you like your job?

Answer:- Yes, I love my job. Initially, I was put into the coding section, and I would not say I liked it as I did not have a previous background in it. However, with my hard work, I took up the data analyst course in parallel and outshined it, convincing my managers to consider me for the domain change. Now, I am working as a data analyst, and I love my job role.

Question 10:- Is it exciting?

Answer:- Of course, more than exciting, it is always nerve-racking because we not only implement new solutions but also support the improvement of existing solutions in the production environment of the business, which comes with lots of implications. One has to be very cautious in handling the client’s data and ensure there is no data manipulation practised at any cost.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top