Relatives & Daily Routine IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

SPONSERSs

Relatives & Daily Routine IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Relatives & Daily Routine IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer.

Question 1:- Do you often visit your relatives?

Answer – Well, very rarely, I visit my relative’s home. It is because everybody is busy with their own works. So, whenever there is any occasion like a wedding or birthday party, then I visit.

Question 2:- What do you do when visiting them?

Answer – Whenever I visit their home, then I spend some quality time with them. I asked them about their well being, and we ate snacks. Sometimes we go outside to watch a movie. In this way, I try to use my time effectively.

Question 3:- Do you prefer to spend time with your relatives or your friends?

Answer – I prefer to spend some time with my friends because friends regularly meet me and we have a lot of secrets that we share, and friends have good bonding. So I would prefer my friends to relatives.

Question 4:- Do you prefer visiting your relatives, or your friends

Answer – Well, I don’t make a plan what to do each day because if I make a plan, then I usually get fail to execute my planning at the right time because I have a joint family, so I have a lot of responsibilities to perform. In this way, I don’t do the planning, but I do what is needed most.

Question 5:- Please describe your typical daily routine.

Answer – Well, I am an early bird. I get up in the wee hours, and first off, I recite hymns and then start to do domestic chores. I hardly get a break from my work, but I enjoy my work the more because I remain busy from morning till evening.

Question 6:- What’s your favourite time of the day? (Why? What do you do at that time?)

Answer – Well, my favourite time of day is morning time when I recite hymns. Because by doing this, I get peace of mind and spend my whole day peacefully and more energetically.

Question 7:- Do you usually do the same things at the same time each day?

Answer – No, I don’t do the same things at the same time each day. Because doing activities simultaneously needs good planning, and as I mentioned above, I don’t make planning because I get failed to execute my planning due to heavy household work.

Question 8:- How do you plan (organize) your study time?

Answer – Well, I do my study in the wee hours because that is the only time when I am free, and I can do something for myself. Moreover, if I get time in the evening, then I utilise my maximum time to do study.

Question 9:- Do you ever (or do you often) change these plans?

Answer – No, I don’t change my plans because once I have decided, then I try to complete them, and if I try to change my plan, then it spoils my mood, and I don’t feel good the whole day.

Follow Us on IELTSFever Instagram for more updates and the latest test tasks.

Also Read Boats IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top