Shopping and Fashion: IELTS Speaking Part 1 Latest Questions With Answers

Shopping and fashion: IELTS Speaking Part 1 Latest Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Shopping and fashion: IELTS Speaking Part 1 Latest Questions With Answers

Question 1:- Do you enjoy shopping?

Answer – Speaking about shopping, who doesn’t love shopping? I think it’s a simple gesture that makes you happy even if you just go around outside window shopping.

Question 2:- How often do you go shopping?

Answer – The best part of shopping is that it is not just limited to buying clothes or accessories for oneself. Even going for groceries is shopping. Buying hand soap for my bath and body gives me an immense sense of satisfaction. So, all in all, it’s an ongoing day-to-day activity.

Question 3:- Do you like going to shopping centres?

Answer – I enjoy going to shopping centres as they offer a wide variety of products under a single roof, so you can go in all at once and enjoy your spree day out.

Advertisement

Question 4:- What do you think about online shopping?

Answer – Online shopping is very much in trend these days, and it provides comfort to purchase anything with the help of a single click. Still, personally, the inner satisfaction I get when I am shopping in person can not beat anything, physically witnessing what you’re spending on and its worth is unbeatable.

Question 5:- Do you enjoy shopping at traditional markets?

Answer – I do like visiting traditional markets as they have the best and the original quality of work.

Question 6:- How much money do you spend on clothes?

Answer – People these days tend to spend more on branded clothes. I think clothes should look nice when you wear them, I do not prefer to overspend on clothes, but I spend a lot on them.

Question 7:- What types of clothes do you enjoy wearing?

Answer – I like wearing comfortable, appealing to the eyes type of clothes. Not anything too exposed or the tight fits.

Question 8:- Do you prefer summer clothes or winter clothes?

Answer – I love being out here in summer and enjoying the weather, so I like summer clothes as they are more colourful options to wear and go out to beaches or even the office and enjoy. You don’t have to worry about taking a jacket with you all the time.

Question 9:- What would you wear to a formal event like a wedding?

Answer – As I belong to an Indian family, and I like carrying my traditional values forward. I love wearing traditional Indian clothes such as suits and sarees to traditional events.

Question 10:- Are you a fashionable person?

Answer – I indeed am a fashionable person, as I said, like wearing everything that looks good on my body and appeals to the eyes.
Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Pages Content

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top