Talk about a Person Who Often Travels by Plane

SPONSERSs

Talk about a Person Who Often Travels by Plane

You should say:

  • Who this person is
  • Where they go
  • Why did he/she travel by plane
  • And explain how they feel about it.

Sample Answer of Describe, Talk about a Person Who Often Travels by Plane

In the contemporary world, people have an enormous chance to travel every corner of the world in abundant ways. They travel for their business or employment purposes or even holidays. Today, I would like to talk about one such personality, Mr Mohammed Othman. By birth, he is an Omani national, and he is our Senior Human Resource Manager. In personal, he is intelligent, motivational, inspiring, and very supportive. As a part of the job, he has to visit Asian countries like India, Pakistan, Srilanka, Bangladesh, and Nepal for recruiting employees for different trades in our organization. Our company is in Sultanate of Oman. On quite a few occasions, I also got chances to accompany him. The company will provide the aeroplane tickets and accommodation facilities for completing the recruitment. In addition, the aeroplane is the easiest way to reach these destinations. I believe this job is quite difficult to complete in the time frame because we do not get a huge time span for sorting out the employees. While travelling, he is always ready to share the ideas and routines we have to follow for the upcoming events. I think journeys like this will enhance our abilities and also help us to be focused.

Follow-ups Talk about a Person Who Often Travels by Plane

Question 1. Which are the benefits and drawbacks of travelling by plane?

Answer – It is one of the fastest and longest means of transport inland. First and foremost, the pros are you can reach your final destination within the time frame. Secondly, you can book your tickets to every corner of the world as per schedule. However, there are limited numbers of cons too. To begin with, the a high rate of tickets and limited sources of baggage transportation.

Question 2. Is it great to live nearby an airport?

Answer – In my opinion, it is not at all good to live at the nearest airport. Because authorities implemented certain regulations for the neighbourhoods, airports are highly secured areas, not crowded, and always under the control of armed forces. Apart from this, there will always be network issues because of high security.

Question 3. What types of transportation do people choose when they go on a long trip?

Answer – People choose numerous types of transportation as per its’ diversity. For outside the country, it is advisable to use aeroplanes and cruiser ships. Inside the country, trains are available, and long route buses are also available for state service. Rather than this, few people use private and hired four-wheelers for their long journeys.

Question 4. Do Indian people love to travel by plane?

Answer – Of course, Indians are very convenient to travel by plane. People from northern and southern parts worked in the middle east. The only and comfortable means of transport to reach gulf countries is aeroplanes. Additionally, domestic travellers are also familiar with their national routes for their personal interests.

Question 5. Would you prefer to travel in your own car in the future?

Answer – Definitely, I love to drive long journeys. For the past fifteen years, I have used my car for personal and professional purposes. I enjoyed every travel in my car, and I will continue the same in the future.

Question 6. What sorts of people travel by aeroplane in India?

Answer – As per my knowledge, there is no segregation for travelling by aeroplane in India. Business professionals and employees used aeroplanes for their professional requirements, and meantime others used to travel to meet their personal requirements.

Question 7. Are you pleased with the service on the plane in India?

Answer – Yes. Most domestic aeroplane journeys end up with a maximum of four hours. For this, they provide a few refreshments and meals too. Apart from this, the officials deliver professional assistance for their passengers.

Question 8. Why do some people dislike aviation?

Answer – As per my concerns, few of them had assured problems to travel by plane. Firstly, it is fear. Because of fear, they cannot travel properly, and once it is experienced, this issue will make up. Another important thing is airsickness. Due to this, they cannot travel smoothly.

Question 9. What are the disadvantages of living near an airport?

Answer – Rather than pros, there are numerous disadvantages while living near to an airport. The area is always noisy because of vehicles. Another reason is it will be a high-risk and alert area. Always monitored by CCTV cameras, and our privacy may be questioned quite a few times.

Question 10. How is working at an airport different from working somewhere else?

Answer – Working at an airport is always important. We must be vigilant and shielded by authorities. We should have highlighted the calibre of high professionalism.

Follow Us on IELTSFever Instagram for more updates and the latest test tasks.

Also, Read Describe an Experience You Had as a Member of a Team

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top