Weekends Speaking Part 1 Questions With Answers

SPONSERSs

Weekends Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Weekends Speaking Part 1 Questions With Answers

Question 1 How do you usually spend your weekends? What do you usually do on weekends?

Answer – Well, my weekends start with a cup of tea. My parents have broken that day; thus, they are also at home, and I spend quality time with them, like taking dinner with him and watching television.

Question 2 In your country, do men and women usually do the same kind of things on weekends (or in their free time)?

Answer – I think it is dependent on the person. However, generally, men go out or hang out with mates or neighbour friends whereas women like to shopping, especially with peers.

Question 3 When do you spend time with your family?

Answer – I’m from India, and here, parents and children live under the same roof rather than live alone, which seem in western culture; I’m also live with my parents, and whenever I’ve spare time, I spend with them.

Question 4 What did you do last weekend?

Answer – Well, in this corona pandemic, I avoid going outside, and if I remember correctly, I went to dumas beach before the corona attack.

Question 5 What do other people in your hometown (or in your country) usually do on weekends?

Answer – As I said earlier, it is a personal choice, but most spend time with family rather than other activities. Some people also go on picnics or trips.

Question 6 What are you going to do next weekend?

Answer – Well, I don’t have next weekend plans yet.

Question 7 Is there anything new that you would like to do on weekends?

Answer – Yes, one of my dreams is scuba diving, which is popular in foreign countries, and I would like to do it whenever I get the opportunity.

Question 8 Do you like working on weekends?

Answer – I don’t particularly appreciate working on weekends because, in this hectic and race running life, it’s pivotal to take a break. Otherwise, it is deleterious for the human body.

Question 9 Do you think employees should have to work on weekends?

Answer – I believe that employees have few times to cherish with loveable people. Thus, they have to spend where they want instead of doing the job.

Question 10 Do you think that weekends now are more important to you than when you were a child?

Answer – Definitely yes; when I was a child, every day was a weekend for me while in this busy working schedule, I prefer to off day.

Follow Us on IELTSFever Instagram for more updates and the latest test tasks.

Also, Read Being Bored & Foreign Food Speaking Part 1 Questions With Answers

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top