Accommodation IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Accommodation IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Accommodation IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you live in a house or an apartment/flat?

Answer:- I have been living in a double-storey house for 15 years it is located in Ranjit Avenue of my Town.

Question 2:- Can you describe the place where you live?

Answer:- of course, I am residing at a porch area, a well-established place in my hometown. There is an entry and exit gate for the purpose of security. Additionally, there is the best park along with a separate play zone for kids too.

Question 3:- What do you like about living there?

Answer:- I am pleased with the excellent security services and also the greenery everywhere around the Avenue. It adores me to get attached to this place more and more.

Question 4:-What do you like about your flat?

Answer:- living in the home provide me comfort to visit nearby places. Apart from this, it is located in a quiet area, so I get extreme pleasure and even enjoy the beauty of nature from my balcony.

Question 5:- Which is your favourite room in your home? Why?

Answer:- I love my living room the most. I usually spend enough time sitting there with my daughters as the room is equipped with on double bed, an armchair and also a television. It is really comfortable to get relaxed and see my kids play in front of me there.

Question 6:- Which room does your family spend the most time in?

Answer:- I must say it’s only the living room because we have an open kitchen attached to it, and my kids play all day there, so this is one of the reasons we spend quality time there.

Question 7:-What can you see from the windows?

Answer:- I am fortunate that I get the desired hoise with beautiful natural views. In front of me, there is a beautiful park. Every day I wake up by viewing the alluring natural views from my balcony.

Question 8:- Would you change anything about your home? Why/why not?

Answer:- Although it is well constructed yet after my kids birth, I find my garage area less as we have to park a car, a bike and also tricycles of my kiddos. So I want it to be enlarged.

Question 9:- Would you like to move to a different home in the future?

Answer:- I am extremely attached to my home, but if I get spacious land with a wide range of facilities, I will definitely go.

Question 10:- What sort of accommodation would you most like to live in?

Answer:- Spacious house is one of the main preferences. I would like to have an area full of greenery and a quiet atmosphere.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top