Birds IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

SPONSERSs

Birds IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.

Birds IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer.

Question 1:- How do you feel about birds? (Why do you feel that way?)

Answer – Birds are beautiful creatures of God. I like birds. When someone asks me this question, I feel nostalgic because, in my home country, I usually wake up by hearing the chirping of the birds, and I feel refreshing at that time.

Question 2:- How do Indian people feel about birds?

Answer – The Indian people feel happy about birds because they always take the initiative to protect them as well as feed them.

Question 3:- Are there many birds near your home?

Answer – Yes, there are a lot of birds around my home in India. Pigeons, parrots, sparrows, crows and, so on. As I said earlier, bird’s chirping can hear in the early morning.

Question 4:- Have you seen many different kinds of birds? (near your home)

Answer – I have seen different varieties of birds around my home. During my childhood, I used to watch birds, and I saw some special birds.

Question 5:- Do any birds have any particular significance in India? For example, does India have a national bird?

Answer – Yes, birds have particular significance in India. Peacock is the national bird of our country even though I like parrots because they can speak and imitate a human’s activities. The Indian people believe is that the pigeons bring peace to people’s life.

Question 6:- Do you think birds should be protected? (Why? / Why not? How can they be protected?)

Answer – Yes, of course, birds should be protected because human activities against them endanger some species. Birds are the marvellous creation of God. They can make our earth beautiful, and heaven and that should be protected.

Question 7:- Do Indian people like raising (keeping) pet birds?

Answer – Yes, Indian people are mostly like raising pet birds. Most of the people in our country are interested in feeding them because I have seen that people are feeding the pigeons when they come to parks.

Question 8:- Have you ever raised (kept) a pet bird?

Answer – I haven’t raised a pet bird yet, but I am into raise one bird. It’s on my bucket list. When I get a chance to raise a bird, I will definitely do that, especially parrots. I love parrots.

Follow Us on IELTSFever Instagram for more updates and the latest test tasks.

Also, Read Robots & Gifts IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top