Robots & Gifts IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

SPONSERSs

Robots & GIfts IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Robots & GIfts IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you like robots?

Answer – Yes, I like robots because robots help us make our work fast and reduce our stress. Robots really help us in this fast-paced world, when people don’t have time to do domestic work.

Question 2:- What kind of robot would you like to have?

Answer – I would like to have a robot like Sofia, developed by Hong Kong-based company Hanson robotics. I love this robot because it can converse like humans and can give multiple facial expressions. Moreover, I would like to see how Scara and Delta robots work. Although I know the names, I don’t know the function of these robots, but I would like to know more about them.

Question 3- Will robots change society significantly?

Answer – Yes, of course, robots will be able to change society greatly because now people don’t have time, so they need robots to do domestic chores as well as people are living alone, so they want a company because they have no trust in human beings that is a reason they can trust on robots which would Converse like human beings and give company to them. So in this way definitely society would experience a great change.

Question 4:- What is the importance of gifts?

Answer – Well, gifts are significant. It’s a token of love that someone to someone gives. It doesn’t matter the gift must be expensive. Any gift, either a bouquet or even a single flower, which is given to any person affectionately, is a valuable gift for the other.

Question 5:- Is there any pressure on us to buy presents?

Answer – Yes, now it is considered because earlier people usually expressed their feelings by inviting others to dinner to make them feel special. But now people are pressured to buy expensive gifts for the other person. They have become more materialistic, and if they get expensive gifts, they only build their relations with others; otherwise, they leave their company.

Question 6:- How often do you buy others gifts?

Answer – Whenever there is any function or birthday or wedding anniversary, I prefer to buy gifts for others. Usually, I prefer to give any handmade gift because people can keep it for the long run. If I can’t make any handmade gift, I prefer to invite them to a dinner to make them feel special.

Question 7:- Do you like to send expensive gifts?

Answer – No, I’m not particularly eager to send expensive gifts because gifts are related to one’s feelings for others. Gifts can’t be counted with money like if I have a friend and he has no money to give me an expensive gift, then it doesn’t mean that he is not my true friend. Instead, if a person has love and respect for the other person, it is more than any materialistic gift.

Question 8:- What kinds of gifts are popular in your country?

Answer – Well there are various gifts in my country like watches, mobile phones, dresses, any ornament. So people purchase gifts according to their pocket, if they are rich enough, they don’t hesitate to spend a lot of money purchasing any gift like a ring and a gold chain. If the person has a sufficient amount, he will PURCHAGE a usable item for his friend to use in his routine.

Question 9:- Why do people send gifts?

Answer – People send gifts to build a relationship strong. Moreover, gifts make the other person feel special. Besides, it’s in our culture to give gifts on any occasion that is celebrated with happiness.

Follow Us on IELTSFever Instagram for more updates and the latest test tasks.

Also, Read Describe a House/Apartment That Someone You Know Lives In

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top