Site icon IELTS Fever

Books & Advertisements IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Books & Advertisements IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer (1)

Books & Advertisements IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Books & Advertisements IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you like reading books? Why?

Answer:- I love reading books, as this gives you a deep insight into specific topics. I used to read books on investing and finance as I love this subject. I used to invest in the stock market, so I am more inclined towards this subject. In addition, I also love to read books about entrepreneurship. I love one book with the name “Connect the dots”, which takes you through the journey of several entrepreneurs who struggled in their life to get success. These type of books really gives you the confidence and strength that all people face a difficult time in life, but this is not the ending.

Question 2:- What book would you take on a long journey?

Answer:- As I explained above, I would like to take the book named Connect the dots because it contains the story of all entrepreneurs who once lost everything in their life and started from scratch. They have now heads of big organizations and have franchises in many countries. This book is so addictive that you can not leave it without reading fully once you start it.

Question 3:- How easy is it for you to read books in English?

Answer:- It is ok for me to read books in English, even I love reading that because it sharpens my English skills further. There was a time when I was feeling difficulty in reading English books, but I improved my vocabulary and grammar skills by reading newspapers and books. Hence today, I can read and understand English books quite well.

Question 4:- Have you given up reading a book recently?

Answer:- No, actually, My recent book was Stay Hungry stay foolish; this book is also written by the same author as Connect the dots. This book also has the same philosophy, i.e. entrepreneurship. This book can be called the second part of Connect the dots. I have recently completed it.

Question 5:- What kind of people like reading and what kind of people don’t like reading very much?

Answer:- I believe that this depends on habit. But as per my experience, I have seen people who are in the business sector or self-employed, they use to read books more compared to service class people. However, if you have a habit of reading books from childhood, then you will continue it throughout your life, but developing this habit at a later stage of life is a bit tricky.

Question 6:- Do you like watching advertisements?

Answer:- I do not prefer an advertisement as it spoils the show. Every few minutes, the commercial advertisement comes and breaks the rhythm of the show. However, since the purpose of every series is to earn money, hence these advertisements are inevitable.

Question 7:- Will you buy something because of an advertisement?

Answer:- Surely not until it is a very great offer. Mostly I do not watch advertisements carefully. However, during online surfing, if I find something like a great deal, surely I am gonna pick it. But these advertisements are eye-catching, and there is always a catch.

Question 8:- How do you feel when you see pop-up ads on the internet?

Answer:- That really frustrates me, truly. I hate those pop-ups, especially with audio. Sometimes you are working in an office or checking your mobile phone in public transport, during that time if some audio outbreaks from your mobile from this advertisement, then it is surely annoying. I must say that These shall be banned.

Question 9:- Do you like funny or serious advertisements?

Answer:- As I said, I am not fond of advertisements. But I would be asked to select then definitely I will select funny advertisement as this gives a smile on your face at least or else these advertisements are of no use.

Question 10:- What makes a good advertisement?

Answer:- A good advertisement shall be short and sweet. It shall be easy to remember. The lyrics shall be selected such that those become synonyms of the brand or product. There was so much advertisement in the past, which achieved this milestone. An advertisement shall focus on the message that it wants to pass to the audience and shall be limited in context.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Exit mobile version